Brand i Økolariet

Del siden:

Brand i Økolariet

Jubii - så har vi heldigvis delvis åben igen efter branden den 17. august. Tårnbygningens udstillinger og lokaler er desværre midlertidig lukket pga. brandskader. Vi forventer de åbner igen til næste år. 

De udstillinger der er omfattet af lukning er:

  • "Biodiversitet - naturen i ubalance"
  • "Undskyld! Der er en orm i min kage"
  • "Råstoffer & Genbrugsbyen"

I foyeren har vi lavet en udstillingen om branden i Økolariet - se mere her

Læs pressemeddelelsen fra 23. august her

Lyt også til podcast fra Radio 24Syv med Anders Lund Madsen om den afbrændte ulv. 

Vejle, fredag den 17. august
Her til aften har der været en brand i Økolariet. Branden startede i det gamle egetræ i biodiversitetsudstillingen og total skadede udstillingen. Brandvæsnet kalder branden et hændeligt uheld, men vi er selvfølgelig alle meget berørte af branden og dens konsekvenser.

Der var heldvigvis ingen, der kom til skade ved branden. Rotterne i kælderen led heller ikke overlast.

Der var en medarbejder i bygningen, da branden startede. Det betød, at brandvæsnet hurtig blev tilkaldt og branden kom under kontrol. 

Branden nåede at udvikle en masse røg og sod, der spredte sig til alle dele af Økolariet. Derudover forårsagede varmen fra branden, at et vandrør sprang, og der er derfor også kommet omfattende vandskader i udstillingerne i tårnbygningen. 

Undervisningslokalerne, som tusindvis af skolebørn årligt benytter, er de områder, der er mindst berørt af branden, og er derfor også de områder, der hurtigst kan tages i brug igen.


til top