Drikkevand & Spildevand

Del siden:

Oplev som det eneste sted i Danmark hvordan det er at gå rundt i en kloak. Husk at holde øje med rotterne !! Lukket fra 18. november 2019 - 1. februar 2020

Drikkevand

Udstillingen ”Drikkevand” i kælderen er ombygget med fokus på det danske grundvand.

Kom med under jorden og følg vandets rejse gennem den danske undergrund. Her kan du se, hvordan vi årligt pumper flere milliarder liter grundvand op af jorden i Danmark, så der kan komme vand ud af vandhanerne i de danske hjem. Du kan endda tænde for vandhanerne og finde ud af, hvor meget vand du bruger, når du skyller ud i toilettet, tager et brusebad eller bruger opvaskemaskinen.

Det rene grundvand er truet i Danmark – og du kan undersøge, hvor forureningen kommer fra og blive klogere på, hvad du kan gøre for at undgå forurening fra din egen baghave.

Spildevand

Tag en tur i kloakken og se hvad sker der med vandet, efter du har skyllet det ud i håndvasken eller toilettet og sig hej til de levende rotte, der lever i sidegangene til det store kloakrør, du går rundt i. 

Sæt dig til rette i kloak-simulatoren og følg en rotte der løber og svømmer gennem kloakken. 

Prøv også klimaspillet og se om du kan redde byen fra oversvømmelse, når klimaændringerne får skybruddene til både at blive hyppigere og kraftigere. Til sidst kan du følge spildevandets vej på rensningsanlægget.


til top