Besøg særudstillingen

Undskyld! der er en orm i min kage

Del siden:

Mad der kribler og krabler!

I en foranderlig verden med begrænsede resurser må vi ofte se os omkring efter nye veje og nye muligheder for at bibeholde et intakt samfund og en intakt verden. Med udstillingen ”Undskyld! der er en orm i min kage” griber vi fat i et stigende globalt problem, hvor manglen på mad og plads på planeten vokser. Der er behov for at gentænke vores spisevaner ved bl.a. at udnytte allerede eksisterende råvarer.

Vejen frem er spiselige insekter - men mange af os kan ikke lide tanken om at skulle spise insekter. Vi tænker ”adr” og får kuldegysninger.

”Undskyld! der er en orm i min kage” sætter disse tanker på standby og åbner øjne for en verden af lækre insekter fuld af bæredygtige proteiner, sunde fedtstoffer og vitaminer. En verden der allerede er opdaget af 2 mia. mennesker i bl.a. Asien og Mexico, men som endnu ikke er blevet en del af den vestlige gængse spisekultur. Men der er håb forude – for med meget andet, så smager de lækkert efter en tur på panden eller i ovnen

I udstillingen kan du bl.a.

  • Gå på opdagelse blandt levende insekter og interaktive insektspil
  • Være med i en quiz og vinde delikate insekter klar til spisning
  • Slå dig ned i en insekt Diner og lade dig opsluge af universet

Og ikke mindst lade dig inspirere af nye måder at tænke mad på og finde ud af, at det med spiselige insekter er "ikke så skidt endda".

Vi glæder os meget til at åbne dørene for en ny og anderledes udstilling, der sætter tanker i gang og får mundvandet til at løbe. Velbekomme!

Udstillingen er åben hver dag i perioden fra den 10. februar - 30. november 2018. 

Undskyld! der er en orm i min kage Undskyld! der er en orm i min kage Undskyld! der er en orm i min kage

til top