Besøg særudstillingen

ENERGI - Tilbage til Fremtiden

Del siden:

ENERGI - Tilbage til Fremtiden

I udstillingen "ENERGI – Tilbage til fremtiden", sætter vi fokus på vores energiforbrug før og nu. Du kan vælge at tage en tur til fortiden og få et indblik i, hvordan vi brugte energi tidligere, og hvad konsekvenserne blev i form af klimaforandringer. Du kan hilse på energiens store videnskabsmænd, og I telefonboksen kan du ringe til fortiden og få beretninger fra personer, der levede dengang.

Går du til fremtiden, skal du gennem eksperimentariet, hvor du selv kan lave energi på cyklen og med håndtagene. I vores nye Virtual Reality film, der er produceret til udstillingen, kan du også følge energiens rejse fra vindmøllen gennem ledningen til stikkontakten.

Du kan se de store vindmøller på havet dreje rundt, opleve vindens susen i kæmpeskyen, og du kan forme landskabet i sandboksen, så det er ideelt til vindmøller. Her bliver du også klogere på andre vedvarende energikilder som fx biomasse. 

Atomkraft er måske én af fremtidens energikilder. Lyder det vildt eller farligt, så kom og se, hvordan fremtidens atomkraftværker adskiller sig fra fortidens, som vi forbinder med ulykker og radioaktivt affald.

Du kan også få gode tips og viden til dit eget forbrug i hjemmet. Måske har du lyst til at blive varme-termograferet og se, hvor du er mest varm og kold. Samme metode bruger man til at tjekke husenes utætheder.

Vi ses i udstillingen!

Udstillingen er åben fra den 9. februar - 30. november 2019. 

Energi - Tilbage til Fremtiden

til top