Taghave-udstilling

Mere liv i haven

Del siden:

Gør en forskel – skab mere liv i haven

I din egen have, kan du faktisk være med til at skabe biodiversitet, ved at gøre den til et mere spændende sted for dyrene og dermed også for dig selv.

Haven er dit eget lille stykke natur, og du kan let gøre den mere tiltrækkende for en mangfoldighed af arter. Det vigtigste er, at du dropper forestillingerne om en have med en ensartet græsplæne, nul ukrudt, sirlige bede og trimmede træer og buske. Du skal være mere vild, og på den måde give dyrene adgang til mere mad og flere boliger.

I Økolariets taghave-udstilling "Mere liv i haven" kan du se eksempler på de ting, der kan skabe større biodiversitet i din egen have. F.eks.: 

  • Fuglekasser og insekthoteller
  • Blomster og krydderurter
  • Frugtbuske
  • Kvashegn og stenbunker
  • Vandhul

Vi har stillet nye bænke og stole op, så der er mange hyggekroge på taghaven, hvor alle er velkomne til at slå sig ned og lade sig inspirere.

Skab en natur i balance 
Et større naturindhold i haven giver også flere nyttedyr, som du kan nyde godt af: Luseangreb bliver holdt nede af mariehøns og svirrefluelarver. Sangfugle holder styr på bladhvepselarver. Pindsvin og tudser snupper de små snegle, og sommerfugle og bier bestøver frugttræerne.

Udstillingen er åben hver dag i perioden fra den 9. februar 2019. 


til top