Del siden:

Hvorfor spise tang?

Tang er sprængfyldt med sunde stoffer og da den nemt kan dyrkes bæredygtigt og i store mængder, er tang en oplagt ingrediens i fremtidens kogebøger, når vi skal mætte 9 milliarder mennesker.

Tang kan dyrkes i kar eller i på liner i havet og i modsætning til fiskegarn og ruser er de ikke skadelige for havmiljøet, tværtimod skaber tangplanterne gode leveforhold for fisk, krebsdyr, snegle og muslinger. Tang er også med til at nedbryde de næringsstoffer, der skylles ud i havet fra havbrug, landbrug og spildevand, så dyrkning af tang i havet kan ligefrem gavne havmiljøet.

Så mange smådyr elsker tang:

På en dusk blæretang fra Østersøen på ca. 30 cm. længde og i 2 meters dybde kan der i gennemsnit være omkring 40 forskellige orme, 112 tanglopper og andre krebsdyr, 255 snegle og 2.000 små muslinger. Sneglene er med til at holde tangen fri for begroning af andre alger.

Tang er en suveræn kilde til proteiner. F.eks. kan tangarten porphyra årligt producere 84 g. protein pr. kvadratmeter, hvor sojabønner kun giver 40 g. og oksekød så lidt som 5 g. protein pr. kvadratmeter.

Porphyra indeholder op til 35% protein og essentielle aminosyrer. Proteinindholdet i tang varierer dog fra art til art, hvor nogle indeholder helt ned til 7% protein.

Tang

Tang er en fantastisk proteinkilde


til top