Bue Logo Til forsiden

Tilmeld dig her

Plantekursus – lær de lokale vilde planter at kende

Lørdag d. 17. juni 2023, kl. 09.30-13.00

Vil du gerne være lidt bedre til at kende de vilde planter? Denne dag kan du tage med ud og kigge på vilde planter sammen med en flok botanikkyndige, som vil dele ud af deres viden. Dagen foregår i det fantastiske naturområde ved Spjarupgård, hvor vi har fået lov at komme på besøg i dagens anledning og bruge gården og naturen, der ikke er åbent for offentligheden til daglig. Dagen er arrangeret for Vejle Kommune af initiativgruppen Vores Vilde Vejle, der har entreret med en række botanikkyndige.

På dagen vil du lære at genkende en bred vifte af danske vilde plantearter. Der vil være fokus på karakteristiske kendetegn af planterne – på en let og forståelig måde. På den måde vil du i din fritid kunne gå ture i naturen og kunne genkende arterne samt få en bedre fornemmelse af, på hvilken naturtype du befinder dig.

Vi vil også komme ind på, hvordan du kan samle frø til din vilde have uden at gøre skade i naturen. Vi er heldige at have 8 planteguider: Bo Levesen, Finn Lillethorup, Lars Kromann Larsen, Westy Esbensen, Birthe Westerlund, Kim August Pedersen, Karsten Frisk og Peer Høgsberg.

Arrangementet er velegnet for børn. Gode toiletforhold. Tag tøj og fodtøj på efter vejret. Hvis det regner, kan vi krybe i tørvejr.

Program:
Kl. 9.30 -10.00 Ankomst og servering af morgenbrød til din egen med bragte kaffe.
Kl. 10.00 Introduktion til dagens forløb
Kl. 10.15 Vi fordeler vi os i grupper udover overdrevet med hver vores guide. Kl. 12.00 Vi studerer de indsamlede planter i fællesskab
Kl. 12.30 Vi spiser vores medbragte madpakker. Vejle Kommune serverer øl og vand.

Tilmelding: Denne tur kræver tilmelding. Der plads til 80 deltagere. Der er tilmeldingsfrist d. 11. juni 2023. Du tilmelder dig her.

Mødested: Spjarupgård, Bindeballevej 133, 6040 Egtved.

Turledere: 8-10 lokale botanikkyndige, herunder naturvejleder Finn Lillethorup, Økolariet; tlf.: 21782103, e-mail: finli@vejle.dk.

Arrangør: Vores Vilde Vejle og Vejle Kommune.

Tilmeldingsfrist: 11. juni 2023

Store Plantedag 2022