Bue Logo Til forsiden

Økolariet og Corona restriktioner

Økolariet er nu åben igen efter Corona-nedlukning.

Vi vil gøre alt for, at alle får et trygt og sikkert besøg. Nedenfor kan du se, hvordan du skal forholde dig før og under dit besøg i Økolariet. 
________________________________________

Ha´ dit Coronapas klar 

Økolariet er, som alle andre steder, af Kulturministeriet blevet pålagt at følge nedenstående retningslinjer vedr. Corona-restriktioner. Vi håber meget på jeres forståelse for, at det er et krav fra myndighedernes side, for at vi kan byde jer velkommen i Økolariet.

Når du skal til at planlægge dit besøg i Økolariet, skal du være opmærksom på følgende:

ALLE OVER 15 ÅR SKAL FREMVISE ENTEN...

  • negativ Covid-19-test (max 72 timer gammel),
  • Coronapas med færdig vaccination, eller
  • dokumentation på at du har haft Corona inden for de seneste 14 - 180 dage

    Husk også ID....

Er du ikke bosiddende i Danmark - så se hvad du gør her.

Mere om de gældende COVID-19 restriktioner

Coronapasset (uddybning til ovenstående)
Myndighederne kræver, at alle gæster, der er fyldt 15 år, skal fremvise en negativ Covid19-test for at få adgang til Økolariet. Testen må max være 72 timer gammel og både PCR-test (i halsen) og Kviktest (i næsen) kan anvendes.

Testen skal fremvises enten på papir eller digitalt og vi anbefaler, at du enten medbringer et print af testen eller har et skærmprint, da der ofte kan være ventetid på at logge ind på fx Sundhed.dk. Det vigtigste er, at vi kan se navn, testtidspunkt samt resultatet på testen.

Derudover skal du kunne fremvise offentligt udstedt ID-kort (fx sygesikringskort, kørekort, pas osv.), der matcher navnet på testen.

Er du færdigvaccineret, kan du blot anvende dit Coronapas uden af fremvise en negativ Covid19-test. Man betragtes ifølge myndighederne som færdigvaccineret 14 dage efter andet stik.  

Krav om mundbind eller visir
Iflg. sundhedsmyndighederne skal alle gæster på offentlige steder bærer mundbind eller visir. Så derfor husk mundbind/visir når du skal på besøg i Økolariet. Har du glemt et mundbind, så vend ikke om - vi kan sælge dig et fra vores butik. Børn under 12 år er fritaget for at bære mundbind/visir.

Hvad gør Økolariet for at udgå smitte?
Det er en underlig tid vi lever i og vi gør alt, hvad vi kan for at beskytte dig som gæst i Økolariet. Vi har spritstandere rundt i huset, så du ved hver enkelt udstilling kan spritte dine hænder af før og efter brug af effekter i udstillingen. Vi har samtidig sat begrænsninger på antallet af gæster i Økolariet for at sikre, at der er god plads og afstand til alle. 

Personalet bærer selvfølgelig også mundbind/visir og får taget Coronatest hver 3. dag. 

Enkelte dele af udstillingerne kan være afspærret, pga. myndighedernes afstandskrav eller regler for rengøring/desinfektion. 

Hvad kan du ellers gøre som gæst i Økolariet for at undgå smitte?

  • Betale med kort eller mobile pay (så vidt mulig) når du handler i Økolariets butik 
  • Følge sundhedsmyndighedernes råd: holder afstand, viser hensyn og sørger for god håndhygiejne efter berøring af kontaktpunkter rundt i udstillingerne.
  • Respekter regler og anvisninger fra Økolariets personale.

Bemærk: senest opdateret tirsdag den 3. maj 2021. Der kan løbende forekomme ændringer, da vi hele tiden tilpasser os myndighedernes anbefalinger.

 

Krav Om Coronapas Gaeldende Pr. 21. April A3 Farve (Pdf) (1) Plakat Her Bruger Vi Mundbind A4 Tilgaengelig Dansk.Ashx (1) Besoeg Skoler Og Boernehaver Se nedenfor hvordan du forholder dig, hvis du har planer om, at komme med en større gruppe

Økolariet og Corona restriktioner

Besøg af større grupper

Skal man besøge Økolariet med en større gruppe og vil være sikker på, at der er plads i Økolariet, skal man booke sin ankomst inden besøget. Det gælder for alle institutioner, skoler og andre grupper - hvad enten det er med eller uden undervisning.

Bookning kan ske her www.booking.okolariet.dk. Ved besøg uden undervisningsforløb vælges "Gruppebesøg på egen hånd". Ved besøg med undervisningsforløb vælges det enkelte forløb man ønsker.