Bue Logo Til forsiden
Astrid Og Klode

Klimasjov i efterårsferien

Kom til efterårshygge i Økolariet hvor vi er klar med aktiviteter for store og små i klimaets tegn, alle dage i efterårsferien, fra lørdag den 16. til søndag den 24. oktober kl. 10-16. 

Gå på opdagelse i vores mange interaktive udstillinger og se vores flotte nye klimaudstilling: "Verden varmer op". Tag på klima skattejagt eller slip fantasien løs i klima krea rummet, hvor du bl.a. kan lave din helt egen drømmefanger om fremtidens vind, vejr og klode.

Klima og kunst

Efterårets klima kan være lidt mørkt og trist, og derfor har vi inviteret kunstværket "Cutie Towers" af genbrugsmaterialer på besøg i Økolariet for at lyse op og sprede farverig glæde.

Kunstværket går i fint tråd med Økolariets mission om at se affald som en ressource. Vi bestemmer jo selv, hvad der er affald, når vi smider det ud. Tårnene viser, at man kan give nyt liv til gamle materialer, så de får ny værdi. 

"Cutie Towers" er lavet af kunstner Junette Bay og kunstværket vil være at se i Økolariet hele efterårsferien på Økolariets forplads og taghave. 

Cutie Tower Og Junette

Byg dit eget kunstværk

Kreativ værksted med farverige genbrugstårne i Økolariet, kom og lav dit eget! 

Junette Bay, kunstneren bag "Cutie Towers", lægger vejen forbi Økolariets workshop to dage i efterårsferien - tirsdag og torsdag. Junette hjælper dig med at skabe genbrugstårne i glade mineral farver og plastikfri glimmer. Du får vejledning og råd af kunstneren, så du kan skabe dit helt eget kunstværk.

Vi glæder os til at se jeres fede værker og høre deres historier. Når du er færdig med kunstværket, kan du finde på et sejt navn til dit tårn og få taget et Polaroid selfie med dit tårn og kunstner til evig minde. Med dig hjem får du selvfølgelig også dit kunstværk.

Tid: tirsdag den 19. oktober kl. 11-13 og torsdag 21. oktober kl. 11-13  

Pris: 50 kr. 

Tilmelding: tilmelding kræves - plads til 30 pr. hold
klik for tilmelding til tirsdag den 19.10 kl. 11-13 her
klik for tilmelding til torsdag den 21.10 kl. 11-13 her 

Medbring: noget af dit ”aflagte og gamle” legetøj og giv det nyt liv som kunstnerisk genbrugs tårn. Det skal have en hård overflade og ikke være for stort. Bøtter, tom emballage, farver og glimmer har vi.

NB: Ta´ tøj på der tåler maling eller evt. et forklæde

Genbrugstaarn Hjemmeside
Astrid Og Klode

Klima krea værksted

Slip fantasien løs i klima krea rummet...

Alle dage i efterårsferien er der et kreativ klimaværksted, hvor du blandt andet kan lave din egen drømmefanger udformet som en klode med fx skyer og solen hængende ned. Der er også plads til, at man kan udtrykke sine drømme for fremtidens klima og klode i form af små citater, ønsker og klimaløfter.

Tid: alle dage i efterårsferien - 16 - 24.oktober kl. 10-16

Pris: gratis

Klode Film

Klima kino

Som noget nyt åbner vi også op for vores tårnværelse - Økolariets øverste lokale, med flot udsigt over Vejle by. Her viser vi små film om klimaforandringer og vores smukke jordklode. Det er både for børn og voksne. Glæd jer!

Tid: 3 gange i løbet af dagen (kl. 11, 13 og 15) hver dag i efterårsferien - 16. - 24 oktober 

Pris: gratis

 

 

Jagten på klimaet

Tag på en sjov skattejagt ”Jagten på Klimaet” rundt i Økolariet. Du og din familie skal finde gemte skattekister rundt i udstillingerne. For at finde skattene skal du sætte sanserne i spil samtidig med, at du bliver klogere på klimaet. 

Tid: alle dage i efterårsferien - 16 - 24.oktober kl. 10-16

Pris: gratis

 

12.jpg

Vejles Klimaplan 

Vidste du at Vejle Kommune har en plan - en KLIMAPLAN?

Kom og se klimaplanen udfoldet i udstillingen i Økolariets information. 

Der er et hyggeligt børne-hjørne med aktivitetsbord, hvor der kan køres små træbiler, traktorer med mere rundt på et stort motiv af Vejle. Det er vores håb, at det kan give anledning til en snak med de voksne om, hvad det betyder, at vi skal køre grønt. 

Se mere om klimaplanen her

Tid: Åben alle dage i efterårsferien - 16 - 24.oktober kl. 10-16 

Pris: gratis 

Klimaplan Intro Billede

Kan vi genbruge mere sammen?

Kom på rundtur med guide og bliv klogere på dit affald. Synes du at genbrug er cool? Så tag hele familien med på genbrugspladsen i Vejle i efterårsferien og bliv meget klogere på, hvad der sker med jeres affald.

Vores dygtige rundvisere tager jer med på tur rundt på genbrugspladsen, hvor I kommer helt tæt på jeres affald og får et godt indblik i, hvad der sker med affaldet, når I har smidt det i beholderen derhjemme eller afleveret det på genbrugspladsen. Du vil også få mulighed at besøge vores Container Outlet og BogFællesSkab, hvor du kan tage ting med hjem – helt gratis. 

Tid: torsdag den 21. oktober 2021 kl. 10-11

Mødested: Vejle Genbrugsplads, Vestre Engvej 70, 7100 Vejle

Pris: gratis, tilmelding er ikke nødvendig og der er sodavand og lidt sødt til ganen til alle. NB: husk varmt tøj. 


Rundvisning GP
Hjemmeside Blade

Vores træer 

Træer spiller en vigtig rolle i menneskers liv og de er med til at gøre jorden beboelig.
Mennesker har til alle tider brugt træerne og de har derfor fået en særlig rolle
i relationen mellem mennesker og naturen.

Økolariets naturvejleder har i samarbejde med Skibet Børnehus lavet et forløb om skovens farver, træer og blade. Det er der kommet nogle flotte kunstværker ud af, som børnehavebørnene udstiller i Økolariet hele efterårsferien.

Tid: alle dage i efterårsferien - 16 - 24.oktober kl. 10-16

Pris: gratis

 

 

 

20190129 1051 FL IMG 2788

Naturture 

Økolariets naturvejleder tilbyder 4 familieture i efterårsferien.

Hjorte i brunst – Dyrehaven i Vejle

Tid: Mandag den 18. oktober 2021, kl. 10-12

Vi putter traner på Randbøl Hede

Tid: Tirsdag den 19. oktober 2021, kl. 16.30-18.30

Efterårstur ved Vingsted

Tid: Onsdag den 20. oktober 2021, kl. 10-12

Efterårstur ved Engelsholm Skov

Tid: Søndag den 24. oktober 2021, kl. 13.30-15.30

Der kræves tilmelding til de 4 ture - tilmelding og mere om turene finder du her