Bue Logo Til forsiden

Forårets aktiviteter i Økolariet

Foråret byder på en del helligdage og det betyder fridage og hygge med familien. Vi har samlet en række familievenlige aktiviteter; quiz, klima-kino, klima-krea værksted, fodringsrunder, superhelte-jagt og besøg af klimamonster, som I kan deltage i. 

Ekstra aktiviteter i helligdagsferierne, som er:

  • St. Bededagsferien: 13. - 15. maj
  • Kr. Himmelfartsferien: 26. - 29. maj
  • Pinseferien: 4. - 6. juni

Nogle af aktiviteterne kører alle dage i foråret andre i begrænset tid. Se mere nedenfor.

Klima Krea

Klima Krea værksted

Slip fantasien løs i klima krea rummet...

Kom og vær med i Økolariets kreative klimaværksted, hvor du kan lave en smuk solfanger eller din egen drømmefanger udformet som en klode med skyer og solen hængende ned. Der er også plads til, at du kan udtrykke dine drømme for fremtidens klima og klode i form af små citater, ønsker og klimaløfter.  

Tid: St. Bededagsferien: 13. - 15. maj kl. 10-16
Kr. Himmelfartsferien: 26. - 29. maj kl. 10-16
Pinseferien: 4. - 6. juni kl. 10-16

Pris: gratis

Klode Film

Klima Kino

Hver dag i helligdagsferierne kl. 14.00, kan du se små film film om klimaforandringer og vores smukke jordklode i Økolariets flotte Tårnværelse.

Det er både for børn og voksne. Glæd jer! 

Tid: kl. 14.00 alle dage i helligdagsferierne:
St. Bededagsferien: 13. - 15. maj 
Kr. Himmelfartsferien: 26. - 29. maj 
Pinseferien: 4. - 6. juni 

Pris: gratis

 

 

Fjord 6.jpg

Dyrefodring

Kom og vær med til at fodre Økolariets dyr. Hver dag i helligdagsferierne kl. 11.00 pakker vi kurven med foder til fiskene, rotterne og insekterne og du kan få lov at komme med på fodringsrunden. Vi fortæller også om dyrenes liv i Økolariet på turen rundt. Vi glæder os til at se jer 

Tid: kl. 11.00 alle dage i helligdagsferierne:
St. Bededagsferien: 13. - 15. maj 
Kr. Himmelfartsferien: 26. - 29. maj 
Pinseferien: 4. - 6. juni 

Pris: gratis

Brik Med Boern

Klimamonster på besøg

Økolariet får i pinsen besøg af Klimamonsteret Birk igen. Kom og få en krammer og nogle sjove timer sammen med ham. Birk vil gerne vise sine spritnye spil, hvor du kan prøve en affaldskatapult og spille om at få plantet blomster i din have før din modstander. Glæd jer. 

Tid: Lørdag den 4. juni kl. 12.00 til 15.00

Pris:
gratis

Image00002

Havets hemmeligheder

Hvad ved du egentlig om de fantastiske arter, der lever under overfladen? Hvorfor mon man kalder Jorden ”Den blå planet”? Og hvad er en ulk?

Når du er på tur rundt i Økolariets udstillinger kan du lære en masse om havet og dets hemmeligheder. Hvad ved du egentlig om de fantastiske arter, der lever under overfladen? 

Test dig selv i quizzen og deltag i konkurrencen om en flot præmie. Vi trækker en vinder hver måned. 

På quizarket kan du også lave en nip napper, som du kan tage med hjem, så legen om havets hemmeligheder kan fortsætte derhjemme. 

Tid: alle dage kl. 10.16.

Pris: gratis.

IMG 8395

Bliv grøn superhelt med Geo Grøn

Tag med Geo Grøn på superheltemission, så du kan være med til at redde jordkloden og blive grøn superhelt – det er både for voksne og børn! 

Vær forberedt på, at du skal igennem alle Økolariets udstillinger og løse mystiske gåder, finde skjulte tegninger, kæmpe dig gennem en kloak med rotter og have ægte superheltemod til at komme helt ind i en hjerne med græshopper for at kunne løse missionen og redde jordkloden. Superhelten Geo Grøn hjælper dig på vej. 

Tid: alle dage kl. 10-16

Pris: kr. 65 - her får du en rygsæk med mange sjove ting, som du skal bruge til missionen og du får rygsæk og indhold med hjem, så du også kan lave din egen heltemission derhjemme. 

Sådan bliver du superhelt