Bue Logo Til forsiden

Affald i naturen 

...det har vi ikke lyst til, sådan tror vi der er mange, der har det! Der bliver gået mange ture i denne her Corona-tid, så hvorfor ikke gøre to ting på én gang?

 1. Økolariet har lavet en aktivitet - en bankoplade, hvor du kan kombinere en gåtur, med et slag banko, find pladen længere nede på siden.
 2. Til jer der bor i Vejle Kommune eller kommer forbi Vejle er der mulighed for at låne gratis grej til indsamling af affald i naturen. Til jer, der ikke lige kommer forbi Vejle - prøv at søg på jeres kommunes hjemmeside, måske har de noget tilsvarende.  

Økolariets Affaldsbanko

Der er så meget affald ude i naturen, som trænger til at blive samlet op. Her kan du kombinere sjov leg, spil, konkurrence og tilmed hjælpe naturen.  

Tag banko-pladen med på din tur og se, om du kan finde tingene - kryds af undervejs!

Tag en pose og handsker med på jeres gåtur i vinterferien, og gør det til en sjov aktivitet, samtidig med du hjælper naturen.

Økolariets Affaldsbanko kan spilles på 2 måder og det er jo helt op til jer, om der skal være en præmie:

 1. FULD PLADE – BANKO!!
  Gå en lang tur i naturen. Det hold, der først har pladen fuld, har vundet!

 2. BANKO – SÅ MEGET SOM MULIGT!
  Gå en tur i naturen og samle så meget affald som muligt. Når I er hjemme igen, tæller I op, hvor mange forskellige stykker affald hvert hold har fundet – fx 3 flasker, 21 cigaretskod og 18 stk. pap. Hvem har fundet flest flasker, cigaretskodder osv.? Og hvem har fundet flest ting i alt?
Affaldsbanko Okolariet 2021

Økolariets Affaldsbanko

Lån gratis grej

.. når du vil ud i naturen og samle affald.

I Vejle Kommune er der flere steder opstillet affaldsstationer med gribetænger til affald, affaldsposer og en container, hvor affaldet kan efterlades. Husk selv håndsprit!

Du finder affaldsstationerne her:

 • Store Klit (Hvidbjerg)
 • Sønderskoven
 • Kvak Mølle shelters
 • Dyrehaven 
 • Albuen 
 • Båskærvej ved fladstrand
 • Tirsbæk
 • Ibæk 
 • Munkebjerg Hotel

Når Økolariet åbner igen efter corona-nedlukning, kan du også komme ind og gratis og låne et komplet affaldsindsamlingssæt hos os. Affaldssættet skal leveres retur efter tre dage.

Et affaldssæt indeholder: tænger til affaldsopsamling, trafiksikre veste, handsker og affaldsposer til 3 voksne og 2 børn.

Det smarte er så, at man efter indsamling blot tager et billede af de indsamlede affaldsposer og via ’Giv et praj’ sender positionen, hvor det står. Derefter bliver det afhentet af kommunen og leveret på genbrugspladsen. ’Giv et praj’ finder du på: www.vejle.dk/givetpraj

Affaldsstation Vejle Kommune

Lån gratis grej