Bue Logo Til forsiden

Inspiration til naturture 

Der er intet så skønt, som en tur ud i naturen. Det er vinterferie og desværre er alt lukket ned pga. COVID-19. Men naturen har vi heldigvis stadigvæk. 

Vi vil her på siden inspirerer jer til, at tage en tur ud og nyde det forhåbentlige gode vejr - der er meldt frostgrader og sol, det meste af ferien - og det skal da udnyttes. 

  1. Virtuelle naturture
    Vi har samlet nogle ture fra Vejle Kommune, som Økolariets naturvejleder går sammen med jer på video. I kan så bagefter tage turen, og lægge mærke til de ting og sager han stopper ved. 
  2. Relive
    Vejledning til brug af en app "Relive", hvor du kan lave din egen rute, og tage billeder undervejs og bagefter dele ruten med familie og venner. Så kan de blive inspireret til at prøve turen også
  3. Andet inspiration 
    Til jer som ikke bor i Vejle eller kommer forbi Vejle - her har vi også et par tip, som I kan bruge

Virtuelle naturture

Se med her, når Økolariets naturvejleder Finn Lillethorup tager dig med på tur i henholdsvis Munkebjerg Skoven og til stranden ved Holtser Hage. 

Du kan gå turen selv, efter du har set video og se om du kan finde de forskellige ting Finn fortælelr om. Eller du kan blot nyde turen på filmen, hvis tiden er knap. 

I løbet af vinterferien har Finn lovet, at filme 1 - 2 videoer mere, som vil blive lagt op på Facebook og her på siden. 

Få også mere inspiration her

Vintertur i det sneklædte landskab i Jelling Skov - frosten har sat sit præg på naturen.

Smuk tur i Munkebjerg Skoven - find blandt andet nisseskæg! Ja julen varer lige til påske. 

Vintertur til det gamle egekrat ved Hastrup Sø 

 

Flot tur til stranden ved Holtser Hage - med isstruktur i vandet.

Relive - lav din egen naturtur

Med appen Relive kan du trave din egen naturtur og optage den. Ind i mellem kan du tage billeder, som du tilknytter ruten. Bagefter kan du dele ruten med familie og venner. En meget sjov idé. 

Ruten som er vist her nedenunder fra Skyttehushaven i Vejle, er lavet af en frisk dame på 75 år. Så det med app og teknologi har ingen alder! 

Download Relive appen her 

Mere inspiration 

Til jer som ikke bor i Vejle eller kommer forbi Vejle - her har vi også et par tip, som I kan bruge til inspiration til naturture.

Må selvfølgelig også gerne bruges af jer andre!