Bue Logo Til forsiden

Sommersjov for hele familien

Lyt, lær, leg, vær kreativ, gå på opdagelse og ellers bare ha´ det sjovt

Sommersjov i Økolariet fra lørdag den 26. juni til søndag den 8. august 2021

Økolariet har åben alle dage kl. 10 - 16. Her byder vi hele familien – små, store, børn, unge, mor, far og bedsteforældre – velkommen til oplevelser i vores udstillinger med massere af spændende viden om bæredygtighed samt sjove og kreative ferieaktiviteter.

Lauge Med Haandsving 030A8081

Sommersjov for hele familien

Astrid Vandleg 030A8661 Insta

Vandsjov og leg

I år er Økolariets udendørs indgangsområde forvandlet til vandeksperimentarium.

Her kan du med dine egne superkræfter få vandet til at cirkulerer i de forskellige baner vi har bygget til dig. Find ud af hvor meget kraft vandets energi har.

Prøv også om du kan få skibet i havn ved hjælp af dine armmuskler. Så gå allerede i træning nu, hvis det skal lykkes for dig.

Økolariets forplads oser af hygge, sjov og aktivitet - udover vandsjov kan du også lave energi i energihjulet, tage et hvil i solen eller prøve vores superseje toptunede og upcyclede Økolariebil. 

Åben hver dag i sommerferien kl. 10-16

Pris: gratis

GS Hjemmeside 2021 030A9229

Lyt, lær og leg 

Hver dag i sommerferien kan du deltage i et sjovt og anderledes familie-event. Vi tager forskellige Økolarie-emner op, hvor du får lov til at komme tæt på, få spændende viden og lave små eksperimenter.

Dagens program vil være en af følgende 5 emner:   

Kom tæt på Krible Krable dyr - Hvor mange ben har en bænkebider? Og hvad med et tusindben? Der er masser af småkravl og krible krable dyr ude i naturen, som vi måske godt kender, men som vi sjældent har set helt tæt på. Kom og oplev nogle af skovbundens små dyr helt tæt på, når de kommer ind under den elektroniske lup.

Plastik fantastik - Er plastik fantastisk? Nej, ikke når det ender i naturen! Tag med og dyk ned i en verden af plast. Lær hvordan vi undgår, at plastik ender i havet. Og lav din egen nøglering af plast, der kan genbruges.

Spiselige insekter – tør du prøve noget nyt? - Insekter er både sunde, klimavenlige og smager godt. I Danmark er vi bare ikke vant til at spise dem, men en tredjedel af verdens befolkning spiser faktisk insekter, som en del af deres kost. Her får du viden om insekter:  Hvordan ser de ud og hvordan udvikler de sig, og du får lov til både at røre, undersøge og smage insekter – hvis du tør.

Mad-detektiven - Bliv mad-detektiv og undersøg din mad. Hvorfor skal vi spise mere grønt og mindre kød? Hvad er det der sker når køer prutter og bøvser? Og kunne du tænke dig at skifte bøffen ud med insekter? Prøv puslespillet og se om du spiser klimavenligt. 

Skrald & Sjov - Er du mester i at sortere affald? Kom til Skrald & Sjov og bliv ekspert i at sortere. Dit affald kan bruges igen og igen, hvis du sorterer det rigtigt. Hvad mon din plastikflaske bliver til i sit næste ”liv”? Og hvor kommer metallet i sodavandsdåsen egentlig fra?  

Alle dage i sommerferien kl. 14-14.30

Tilmelding er ikke nødvendig

Pris: gratis

Stoftryk PP Pigerne DSC02569

Stoftrykkeriet

Kom og design dit eget stofnet eller rygsæk, og vær med til at spare på plastikposerne i din hverdag. Brug dem til skolen, indkøb eller på farten. Skriv et citat på dit helt eget net eller farvelæg lige som du ønsker, det er kun din fantasi der sætter grænser.

Åben hver dag i sommerferien kl. 10-16

Pris: kr. 50,- pr. net/rygsæk


 

 

Skov 2.jpg

Quiz - på opdagelse i Økolariet

Prøv Økolariets nye elektroniske quiz med din telefon, den leder dig rundt i Økolariets udstillinger - og du får viden om bæredygtighed. 

Hver uge bliver der udtrukket en heldig vinder, som får til sendt et gavekort til Økolariets butik

Alle dage i sommerferien

Pris: gratis

Astrid Og Lauge Foran Jordklode

Tag på superheltemission

Vil du være med til at redde jordkloden og blive grøn superhelt? 

Vær forberedt på, at du skal igennem alle Økolariets udstillinger og løse mystiske gåder, finde skjulte tegninger, kæmpe dig gennem en kloak med rotter og have ægte superheltemod til at komme helt ind i en hjerne med græshopper for at kunne løse missionen og redde jordkloden. Superhelten Geo Grøn hjælper dig på vej. 

Med dig hjem får du superhelterygsækken med de ting en mission kræver, så kan du også tage på superheltemission derhjemme.

Alle dage i sommerferien

Pris: 65 kr. 

Sådan bliver du superhelt
IMG 0157X

På naturtur med Økolariet 

Økolariet tilbyder 2 forskellige slags naturture for familierne i sommerferien. 

Krible Krable dyr i strandkanten 
Tag med naturvejleder Finn Lillethorup fra Økolariet på tur til stranden for at se på krible krable dyr på det lave vand. 

Tid: 30. juni, 2. juli, 6. juli, 7. juli og 8. juli - alle dage kl. 10 - 12 

Sjov med skov
Her i sommerferien er det rart at komme lidt ud i naturen, og man kunne jo tage en tur i skoven - som i børnesangen: ”Vil du med en tur i skoven; der er så mange træer - rundt omkring dig og foroven; halløjsa kom så med - så tager vi af sted; der er så fuld af sjov, inde i en skov.”

Tid: 1. juli og 5. juli kl. 10-12

Sted: de 7 ture foregår forskellige steder - se mere på linket nedenfor 

Pris: gratis

Tilmelding nødvendig - følg linket nedenfor

Tilmelding og mere om turene