Bue Logo Til forsiden
Sommer i Økolariet

Sommersjov for hele familien

Leg og lær, tag på superheltemissioner og bliv grøn superhelt

Fra lørdag den 27. juni til søndag den 9. august 2020

I Økolariet glæder vi os til at slå dørene op i sommerferien. Vi har åben alle dage fra kl. 10.00 til 16.00. Her byder vi hele familien – små, store, børn, unge, mor, far og bedsteforældre – velkommen til masser af oplevelser i vores udstillinger med masser af spændende viden om bæredygtighed samt sjove og kreative ferieaktiviteter.

Astrid Og Lauge Foran Jordklode Hjemmeside
Sommer i Økolariet

Sommersjov for hele familien

Indhold Superhelt

Jordkloden har brug for grønne superhelte
Er det dig? 

Tag på superheltemission, så du kan være med til at redde jordkloden og blive grøn superhelt – det er både for voksne og børn!
Vær forberedt på, at du skal igennem alle Økolariets udstillinger og løse mystiske gåder, finde skjulte tegninger, kæmpe dig gennem en kloak med rotter og have ægte superheltemod til at komme helt ind i en hjerne med græshopper for at kunne løse missionen og redde jordkloden. Superhelten Geo Grøn hjælper dig på vej. 
Alder: 5 - 100 år. Husk at voksne også kan blive superhelte. 

Pris: 65 kr. 

Sådan bliver du grøn superhelt
MG 3360

Sommersjov, aktiviteter og leg på forpladsen

Leg, løb, spring, pust og hop

Økolariets forplads oser af hygge, sjov og aktivitet. Lav energi i energihjulet eller tag et hvil i solen. Prøv vores superseje upcyclede Økolariebil. 

Pris: Gratis 

Untitled 1

Klar til rotteræs?

Nogle af Økolariets rotter er sluppet løs! Følg de 9 rotter rundt i Økolariets udstillinger og løs rebussen. Gæt hvad rotterne siger til jer, og deltag i konkurrencen om en ugentlig præmie fra Økolariets butik. Alle kan deltage. 

Pris: Gratis

 

 

Se vinderne her
Taghaven 1

Sommerhygge på taghaven

Vejles skønneste taghave må være Økolariets. Her oser af sommerhygge, og der er plads til spil og leg med vand. Find en hyggelig krog, nyd solen på bænkene, og spis jeres medbragte madpakker. I kan også gå på opdagelse i vores mange bede og krukker og finde inspiration til at skabe mere liv og biodiversitet i jeres egen have.  

Pris: Gratis

Naturen I Bevægelse

Kom tæt på naturen 

Som noget helt nyt viser Økolariet en fotoudstilling med naturbilleder. Udstillingen ”Små glimt – store øjeblikke” er en udstilling af 4 fotografer, der alle har stillet både skrapt og uskarpt på naturens mange facetter. De har fordybet sig, været på udforskning, kravlet i græsset og leget med former, farver og mangfoldighed.
Billederne afspejler nogle meget forskellige måder at opleve naturen på. Lige fra den abstrakte fortolkning, der gengiver den emotionelle og sanselig følelse som fotografen havde i øjeblikket, til den klare og naturalistiske gengivelse af smukke sommerfugle og farverige blomster fanget med kameraet i det rette øjeblik.

Fælles for alle fotograferne er det bevidste valg af motiv, lys, og optageteknik til at gengive naturens små glimt og store øjeblikke på en fascinerende måde.

Natur v2.jpg

På naturtur med Økolariet 

Økolariet tilbyder naturture i sommerferien - både på stranden og i skoven. 

Gratis for alle - vær opmærksom på, at der kræves tilmelding til nogle af turene.

Se turene her

Find vej!

Vi bor midt i Vejle centrum på Dæmningen 11 - 7100 Vejle