Bue Logo Til forsiden

Økolariet er nu en 3-stjernet turistattraktion

Organisationen Danske Turistattraktioner har her i april besøgt Vejle for at tage Økolariet nærmere i øjesyn, og resultatet af bedømmelsen er blevet, at Økolariet nu er blevet tildelt tre turiststjerner.

Det står for ”en attraktion af meget høj værdi på regionalt niveau”. Fem stjerner er det maksimale, og i Danmark er det attraktioner som Legoland, Givskud Zoo og Tivoli, der er i superklassen.

- Økolariet er i turistsammenhæng et oplevelsescenter, og vi er da ikke så lidt stolte over, at et så relativt lille oplevelsescenter som Økolariet får tre stjerner med pil opad, fortæller en meget glad Ole Due, Økolariechef.

I Danmark findes der kun fire andre vurderede besøgssteder af samme kategori som Økolariet. Det mest kendte er måske det noget større Danfoss Universe, som har fået fire stjerner. 

- De tre stjerner til Økolariet er et klart signal om, at Økolariet på trods af sin størrelse absolut har noget at tilbyde turisterne fra ind- og udland, siger Ole Due.  

- Både Økolariets personale og Vejleegnens Turistkontor kan da også mærke en stigende turistinteresse for Økolariet, og de tre turiststjerner giver os mulighed for at lægge yderligere vægt bag vores markedsføring til sommer.

Stjerne-mærkeordningen fra Danske Turistattraktioner skal være en hjælp til turister og forbrugere, som besøger danske turistattraktioner, og give klar besked om de oplevelser, faciliteter og den service, der findes på turistattraktionerne. Desuden skal mærkeordningen bidrage til at skabe større synlighed om danske turistattraktioner. 

- Ordningen vil også medføre, at Økolariet får et centralt udviklings- og markedsføringsværktøj, som kan bruges til at styrke kvaliteten og forbedre konkurrenceevnen, siger Ole Due.

- Nu er Økolariet jo ikke kun bygget for turister, men når vi laver småforbedringer, som giver bedre oplevelse for både turister og lokale gæster, vil det være oplagt at lave de forbedringer. For eksempel fik vi i forbindelse med besøget nogle gode råd til forbedringer af vores hjemmeside.

Danske Turistattraktioner www.turistattraktion.dk