Bue Logo Til forsiden

Pressemeddelelse den 14. marts 08


Påskeferien i Økolariet i Vejle


Påske-pip og vilde væsner i Økolariet
 

Påskestemning med nyudklækkede kyllinger i Økolariet

I Økolariet er vi i påskestemning hele ugen. I samarbejde med Landbrugets organisation – Åbent Landbrug – Vejle/Fredericia passer vi nemlig 20 helt nyklækkede påskekyllinger, som piler rundt i Økolariets foyer. Kyllingerne indgår i vores påsketilbud.

Hele påsken tilbyder vi arrangementer med påske-gækkebreve, påskequiz og maling af påskeæg. Alle kan være med.

Kontaktperson: naturvejleder i Økolariet, Steen Hedrup, Mobil 40217830 eller Hanne Rasmussen 7681 2057


Klog og Kaffe

Økolariet tilbyder hver søndag kl. 14-14.30 gratis foredrag og kaffe.
I påsken søndag den 16. marts fortæller Grøn Guide Britta Edelberg om Grønt Forums muligheder og arbejde. 
Påskedag søndag den 23. marts vil Økolariets Hanne Rasmussen fortælle om Økolariets nye årsudstilling Gys, gru og elskov.  

 

Byens Vilde Væsner 
Få viden om byens vilde dyr og fugle

Inden for den sidste uge har der været talt en del om at naturens vilde væsner sætter sit præg på byerne. Både i villahaver og i byernes centrum. Vores ny særudstilling om byens vilde væsner handler om det emne.  
Byen er ikke bare et mylder af mennesker. Her er også andre væsner. Nogle af dem lever ganske ubemærket side om side med os, andre har vi gjort fredløse og nogle udvalgte drager vi særlig omsorg for. Det er sødt og sjovt at fodre egern i haven, men rotter og husmår bryder vi os ikke om.
Dyrene drager alle nytte af byens særprægede ”natur”. For mange dyr er byen slet og ret et klippelandskab, som byder på egnede ynglepladser og føde. Andre dyr er kommet til i takt med det stigende antal grønne baggårde og grønne byrum.
Måske er det på tide, vi gør op med forestillingen om, at dyrene hører til uden for byen. Folk i byen, får mange, fine og sjove naturoplevelser ved mødet med dyrene.

Kontaktperson: naturvejleder i Økolariet  Steen Hedrup, Mobil 40217830

Andre udstillinger

Ud over de særlige påskeudstillinger tilbyder vi også spændende oplevelser i vores udstillinger om natur, miljø, klima og resurser, Gys gru og elskov, arkitektur og planlægning.


Med venlig hilsen

Ole Due
Økolariechef

Oledu@vejle.dk
Mobil 20330290