Bue Logo Til forsiden

Nu med de kendte på besøg.

11.2.10 Pressemeddelelse

I Økolariets særudstilling om Energi og klima - efter COP15 kan gæsterne frem til sommeren hilse på kendte statsoverhovederne fra klimatopmødet i København. Og der er garanti for, at de ikke svare igen, for der er nemlig kun tale om gode kopier. 

Til gengæld kan gæsterne få viden fra de spændende opstillinger og effekter i udstillingen og få et indblik i, hvad der foregik under topmødet bl.a. med optagelser fra salen, hvor både præsident Obama og statsminister Lars Løkke havde deres at se til. 

Der er gratis adgang for alle.

Selv om klimadebatten først vil blusse op for alvor op til næste klimamøde i Mexico er der mange som efterspørger viden om hvordan olie og kul og gas er skabt og om sammenhængen mellem energiforbrug og klimaforandringer, siger økolariechef Ole Due.

Vi oplevede en helt utrolig interesse for vores udstilling om Energi- og klima i det forgangne år, derfor har vi valgt at modernisere og opdatere netop den udstilling og vi har desuden indbygget nogle nye aktiviteter i udstillingen. 

Særudstillingens grundelementer er opbygget i samarbejde med blandt andet DONG Energy og Energistyrelsen. 
Selv om der ikke kom en fælles handlingsplan ud af topmødet i København, var der alligevel nogle positive resultater som vi har samlet i en del af udstillingen. På en stor interaktiv skæm kan vores gæster vælge at mellem forskellige udlægninger af resultatet fra politikere, klimaeksperter og repræsentanter fra forskellige organisationer eller de kan blot fordybe sig aftalens indhold. 
I udstillingen bakker vi op om udviklingen af grønne teknologiske løsninger, som danskerne er så kendte for. Det gør vi med information til unge og voksne om installation af solceller i fuld scala til boligen, mens børnene kan ekperimentere med solceller og modelbyggeri , fortæller Ole Due.

Udstillingen indeholder også oplevelser som understøtter et skolemateriale, som Økolariet har udviklet i samarbejde med Grundfos og energiselskabet NRGi. Mere end 200 skoler fra hele landet har anvendt materialet i 2009 og den 4. marts afholder Økolariet en klimakonkurrence for særligt udvalgte skoler. Se evt. materialet på www.videnomenergi.dk

Med venlig hilsen

Ole Due