Bue Logo Til forsiden

3.2.11 Robotter & Ko i Økolariet

Pressemeddelelse 3.2.11

Økolariet i Vejle åbner vinterferien lørdag den 12. februar kl. 11.

Traditionen tro bliver det med leg og læring for hele familien. Der er gratis adgang og Økolariet er placeret et stenkast fra Vejle Banegård.

I robotværkstedet bygges robotter til genbrug eller til tag-med-hjem. På taghaven bygges ta-med-hjem fuglekasser som er klar til opsætning i have og hegn. Økolariet Rundt kan findes svar på spørgsmål til en quiz-konkurrence for hele familien. 

Ud over rækken af sjove og lærende aktiviteter åbner vi en ny udstilling om Energi og Landbrug i Danmark. Klap koen og få viden om landbrugets udfordringer med produktion af sunde fødevarer og grøn energi . Det er en udstilling vi har udviklet med nyttig bistand fra organisationen Landbrug & fødevarer i København siger økolariechef Ole Due. 

Sidste efterår indviede vi en udstilling om Robotter og andre mennesker. Den udstilling fortsætter i en forbedret udgave. Vi får nemlig klare meldinger om at robotter -i mange afskygninger- også i 2011 vil interessere mange børn og voksne.

Desuden vil vi i løbet af året lave en række skiftende udstillinger. Vores mål er at der hver anden måned er mindst èn ny oplevelse i Økolariet. Her kan nævnes udstillinger som Energi og transport, Hvalerne i Vejle Fjord, Monster-regn m.m. Udstillingen om Hvalerne i Vejle Fjord indvier vi i juni hvor den erstatter den store udstilling om finhvalen på Vejle Kunstmuseet som jo til den tid skal udstilles på Zoologisk Museum i København. 

Til skolerne og ungdommen udvider vi vores tilbud om både energi, klima og affald. Og som noget helt nyt vil vi hver fredag tilbyde børn i indskolingsalderen undervisning og demonstration om affald og genbrug på selve Genbrugsterminalen i Vejle 

2010 var et godt år for Økolariet med knapt 41.000 gæster. Det er samme besøgstal som året før og det er vi meget tilfredse med. Mange andre danske centre har oplevet en nedgang i interessen i 2010 

Vi ser frem til de aktiviteter i vinterferien som desuden er vores start på en spændende sæson 2011 i Økolariet, siger Ole Due. Med venlig hilsen


Ole Due

Økolariechef

oledu@vejle.dk

MT 0045 203 302 90