Bue Logo Til forsiden

15.2.12 Skrot bliver hot i Økolariet

I anledning af Økolariets nye udstilling om gode resurser i affald kan alle interesserede søndag den 26. februar høre Bjarne Taudals fortælle om arbejdet med at omforme affald og brugte materialer til nye og nyttige formål. 
Den 46-årige lærer fra jelling Bjarne Taudal forvandler gamle dåser, traktorslanger og kaserede spejle til brugbare ting. 
Gamle dåser, traktordæk, slanger, vandrør, kasserede spejle, gammelt tømmer og meget mere, bliver forvandlet til designermøbler og brugbare ting til husholdningen i 
Bjarne Taudals værksted.

Hvorfor?
Affaldsmængderne vokser, samtidig med at resurserne svinder ind. Det problem har designer og håndværker Bjarne Taudal et godt bud på at løse. Han har brugt mange år, på at designe og udvikle møbler og forbrugsting ud af genbrugsmaterialer, og hans ambition er at udvikle produkter, der kan bruges af fremtidens miljøbevidste familie. Det er ønsket om at skåne miljøet, der er brændstoffet i hans kreative virksomhed.”Jeg vil gerne synliggøre, at vi faktisk kan genanvende mange flere ting end vi gør i dag” Siger Bjarne Taudal. Han opfatter sine produkter som en kommentar til tidens overforbrug og smid væk kultur, krydret med lidt humor til hverdagslivet. Og humoren finder man i de mange overraskende og uventede sammenstillinger af materialer, tit suppleret med lidt patina fra synlige skader - som huller efter søm, lapper, rust og skrammer. 

Bjarne fortæller om sit arbejde med design og genbrug på søndag d. 26 februar til Økolariets Klog og Kaffe arrangement kl. 14.00. Alle er velkomne til at deltage.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Bente Hansen, Økolariet: tlf. 76812059. mobil tlf. 29722460.