Bue Logo Til forsiden

15.3.12 Prøv en elbil ved Økolariet

Hvorfor elbiler ?

Har de udviklet sig positivt siden ellerten? Er der sikre nok? Er de grønne? Hvor langt kan de køre på en opladning? Dette og meget mere fortæller Boris Schønfeldt- Klimakoordinator i Vejle Kommune om til Klog og Kaffe i Økolariet søndag den 25. marts kl. 14-14.30. 

Vejle Kommune deltager i to projekter der skal teste elbiler og ladestandere for at samle erfaringer med fremtidens mulige køretøjer. Men hvorfor deltager Vejle Kommune i disse projekter og hvad viser de foreløbige resultater?. Har elbilen en fremtid og kan den løse vores klima-problemer? 
I forbindelse med dette projekt er der opsat 5 ladestandere på forskellige centrale P-pladser i Vejle Midtby. 

Følgende P-pladser kan benyttes til opladning af din elbil i hele forsøgsperioden og opladning er gratis i hele forsøgsperioden:
P-pladsen ved P-hus Tróndur Marias Plads Ved Anlæget Abelones Plads Bryggen Prøv en elbil

Efter Klog og Kaffe kan interesserede kl. 14.30 til 16 prøve en tur i en elbil. Elbilsoperatøren ChoosEV stiller op med en Peugeot Ion, så man selv kan ta en tur bag rattet sammen med en fagmand. Selvom bilen kører på el, skal man dog stadig huske kørekortet.

Prøveturene bliver på en relativt kort rute i Fiskergadeområdet som vil give køreren et godt indtryk af hvordan en moderne elbil fungerer.

Yderligere oplysninger om arrangementet kan fået hos Boris Schønfeldt, Klimakoordinator, Teknik og Miljø, Vejle Kommune, tlf. dir. 76812480 / 20342556