Bue Logo Til forsiden

2.2.12 Tag på rumrejse i vinterferien

Rumrejsen, hedder Økolariets store særudstilling i år. Udstillingen åbner for alle interesserede lørdag den 11. februar kl. 11. 

Hele vinterferien i uge 7 er derfor præget at raketter og rumfart for hele familien.

Til børnefamilier har vi indkøbt materialer til 1500 byg-selv-raketter som kan købes og bygges i raketværkstedet. Og hver dag kl. 12 og 14 er der raketaffyring fra Taghaven. 

Hvis raketværkstedet er optaget kan der bygges rum-fantasiteknik med LEGO klodser. Herefter kan bygmesterne få et diplom med et foto af fantasiteknikken med hjem.

Udstillingen om rumrejsen indeholder meget spændende viden om rumrejser og rumteknologi. Her er stemninger, film og aktiviteter om tiden fra sputnik til rumturisme,
fra rumkapløb til rum-samarbejde, fra rumteknologi til hverdagsteknologi, fra månerejse til marsrejse, fra jetpilot til astronaut, fra liv på jorden til liv på andre planeter, og meget mere.

I et særligt afsnit vises rumteknologi som er lavet af danske virksomheder til det amerikanske rumprogram NASA og europæiske rumprogram ESA. 

Økolariet har udviklet udstillingen om rumrejsen med faglig sparring fra forskere fra Tycho Brahe Planetariet i København og Aarhus Universitet. 
Den amerikanske astronaut Dan Barry har været på besøg i Økolariet er protektor for udstillingen. Dan Barry har været på rumrejse for NASA hele 3 gange. 

På udvalgte dage i vinterferien sælger vi også materialer til nye fuglekasser til haven og altanen. Der vil være værkstedsplads og vejledning til de børn og voksne som ønsker at bygge kasser mens de er i Økolariet. 
Søndag den 19. februar tilbyder vi naturvejledning på en gåtur som starter ved Havnens Fiskehus ved Vejle Havn kl 13.


Med venlig hilsen

Ole Due
Økolariechef 
20330290