Bue Logo Til forsiden

13.3.13 Natur i Byen

Natur i Byen
Natur i byen kan både ses og spises.

Drømmer du om at opleve fuglefløjt gennem vinduet en forårsmorgen, duft af friske krydderurter og udsigt til en frodig og grøn have, selvom du bor midt inde i byen? Så skulle du måske tage på besøg i Økolariet, som lørdag d. 23. marts slår dørene op for udstillingen: Natur i byen.

Udstillingen har inspiration til alle der bor i byen, hvad enten din bolig ligger helt inde i centrum, i parcelhuskvarteret eller du bor i en større boligforening, og hvad enten du mest interesserer dig for, at komme i gang selv, eller du netop har lyst til at skabe et fællesskab om grønne omgivelser i dit lokale boligområde.

Der er uanede muligheder for at understøtte det grønne og naturen gennem f.eks. facadebeplantning, genbrug af regnvand, køkkenhaver på terrassen, på boligforeningens fællesarealer – eller hvad siger du til en skolehave på skolens flade tag?
Regnvand kan være et problem, når skyerne lukker op for alle sluser, men regnvand kan også blive grundlag for mere liv og leben i din have via et regnbed, et vandløb eller vandhul. Facadebeplantning og grønne tage kan på en gang skabe levesteder for fugle, virke som isolering af huset og tilbyde din nabo en grøn udsigt.

Byhaver, bygrøntsager, urban gardening, guerilla gardenings og fødevarefællesskaber er blot nogle af de ord, der dukker stadig oftere op i medierne. Ideerne breder sig, fordi det har vist sig at byhaver har meget at tilbyde det moderne menneske i form af fysisk aktivitet, socialt samvær, ønske om friske grøntsager eller bare fornøjelsen ved at se noget spire og gro. 

Gå på opdagelse i udstillingen og få inspiration til hvordan du kan gøre dine omgivelser mere dynamiske i forhold til natur, miljø og oplevelser. 

Udstillingen løber frem til d. 1. maj. I løbet af perioden vil der blive afholdt 2 særarrangementer, hvor der bliver sat fokus på henholdvis regnvandsbede søndag d. 7. april og byhaver en aften i uge 17.

Udstillingen er opbygget af Økolariet i et samarbejde med Grønt Forum. 

Yderligere oplysninger, kontakt:
Projektleder Økolariet - Agnes Conradi; 76 81 20 55
Projektleder Grønt Forum - Britta Edelberg; 76 40 19 76