Bue Logo Til forsiden

19.9.13 Store Svampedag 2013

Lørdag d. 28. september fra kl. 11 til 14 er der ”Store Svampedag” på Søndertorv i Vejle. 

Økolariet laver igen i år et større svampearrangement i samarbejde med medlemmer af ”Foreningen til svampekundskabens fremme” og lokale svampekyndige. I år er det flyttet fra naturen omkring Haraldskær til stenbroen i byen, så flere, som ikke plejer at komme til denne type arrangementer, har mulighed for at stifte kendskab med svampe i mange afskygninger. Der vil blive udstillet årstidens svampe – både ”de spiselige”,” de giftige” og ”de specielle”, så man kan få et indtryk af mangfoldigheden i svampeverdenen, og forhåbentlig også et indtryk af, at det faktisk er muligt at skelne nogle gode spisesvampe fra de virkelig giftige og de spiseligt uinteressante svampe. 

Syddansk Erhvervsskole i Vejle vil stille med en lærer og nogle elever, der fremstiller forskellige svamperetter, så man kan få en smagsprøve. Svampene er indsamlet i lokalområdet i dagene op til arrangementet, og er derfor et udtryk for, hvilke svampe, der er i naturen netop nu.

Der vil være mulighed for at tage opskrifter af svamperetter med hjem, så man selv kan forsøge sig ud i det kulinariske. Men vi må indskærpe, at man kun spiser svampe fra naturen, man er 100 % sikker på er spiselige, derfor opfordrer vi til, at tage på en eller flere svampeture, så man kan føle sig sikker, når man plukker svampe til aftensmaden. Vi har lavet en flyer med oversigt over svampeture i nærområdet.

Der arrangeres ifbm. Store Svampedag svampetur den 5. oktober - se mere her

Hvis man ønsker yderligere oplysninger kan man kontakte Naturvejleder i Økolariet Steen Hedrup 
tlf. 7681 2052 mob. 4021 7830 email stehe@vejle.dk