Bue Logo Til forsiden

24.1.13 Har du guld i din mobiltelefon?

I vinterferien i uge 7 indretter Økolariet et skille-ad-rum, hvor Økolariets gæster kan skille forskellige elektroniske apparater ad under opsyn og vejledning. 

Nogen vil nok kalde rummet for ”smadrerummet”, men der er tale om en slags fin-værksted, hvor gæsterne kan få vejledning og låne værktøj og sikkerhedsudstyr til arbejdet. 

Gæsterne kan vælge at medbringe deres egen gamle mobiltelefon eller den gamle brødrister eller andet elektrisk udstyr, som er udtjent. 

Og så er det bare at komme i gang med at ”partere” apparaterne og finde ud af, hvilke metaller, mineraler og andre stoffer de indeholder. 

Finder man guld, må man naturligvis tage det med hjem.

Årsagen til denne aktivitet er, at Økolariet i 2013 sætter fokus på råstoffer og genbrug af råstoffer. Nogle af jordens tilgængelige råstoffer er enten sjældne, dyre eller forurener naturen, når de bortskaffes. Derfor vil der i fremtiden blive øget interesse i, at indsamle brugte råstoffer og genbruge dem.

Hvis Økolariets gæster ikke selv har noget gammelt elektronik med, er Økolariet leveringsdygtig med noget brugt elektronik, man kan forsøge sig med. Så der er nok af forskellige elektroniske apparater, som man kan muntre sig med. Apparater, som kan adskilles i enkeltdele af råstoffer, og som kan sendes videre til genbrug. 

Økolariet åbner døren for en ny sæson lørdag den 9. februar kl. 11.00

Kontaktpersoner:
Økolariet: Anne Vibeke Kragelund: Mobil 2613 5072 og Steen Hedrup: mobil 4021 7830Med venlig hilsen 

Ole Due
Økolariechef

oledu@vejle.dk 
tlf.:+45 76 81 20 50