Bue Logo Til forsiden

30.4.13 Rumrejsen tilbage til Økolariet

Økolariets store særudstilling fra 2012 om rumrejsen har nu fået nyt liv i Tycho Brahe Planetariet i København. Her kan udstillingen - og meget mere - opleves frem til foråret 2014. 

Imidlertid har Økolariet fået mange opfordringer fra vores gæster om, at lave en ny rumrejseudstilling til Økolariet i 2013.

Idet vi havde meget rum-materiale tilgængeligt, var det spændende for os at sammensætte en ny aktuel rumudstilling. Udstillingen kalder vi Rumrejsen#2 og den kan ses i Økolariet fra 6. maj og året ud. I øvrigt i samme periode som du kan opleve vores nye store særudstilling om Jagten på råstoffer – Grønlands skatte. 

I Rumrejsen#2 kan du genhøre lyden af Neil Amstrongs berømte ord ”One small step for man, one giant leap for mankind”, mens du står på et lille stykke af månen. Tvivler du på, om der faktisk har været mennesker på Månen, kan du prøve quizzen om konspirations-teorien og få svar på fup og fakta.

Du kan også få et indblik i rummets store mysterier fra Big Bang til de mest aktuelle rum-missioner. Du kan fordybe dig i udforskningen af Mars, Juno- sondes rejse til Jupiter, Kepler satellittens opdagelser af nye jordlignende planeter og se Hubble teleskopets fantastiske optagelser af universet som det så ud for mere end 13 milliarder år siden.

Overvejer du en tur ud i rummet eller et besøg på et rumcenter her på Jorden, kan du finde gode tips og aktuelle priser på skærmen med rumturisme. Forinden kan du få viden om livet som astronaut på den Internationale Rumstation og følge stationens position minut for minut. 

Du får svar på, hvordan en raket kan flyve i det lufttomme rum, og du kan selv affyre raketten i udstillingen og meget mere…

Udstillingens protektor er NASA astronaut Dan Barry – mød ham på skærmene i udstillingen og hør ham fortælle om livet som astronaut.

Dele af udstillingen er udviklet af Økolariet med nyttig sparring og værdifuld viden fra Tycho Brahe Planetarium, Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet, DTU-Space, LEGO, ESA og NASA

Udstillingens projektleder i Økolariet er Hanne Rasmussen tlf.: 76812057 Hatra@vejle.dk


Med venlig hilsen 

Ole Due
Økolariechef

oledu@vejle.dk