Bue Logo Til forsiden

Den oversavede høne

Økolariet har igen fået pip i påskeferien.  Du kan møde både den oversavede høne, levende kyllinger og deltage i forskellige aktiviteter om og med æg, høns og påsketraditioner.

For 7. gang viser Økolariet i samarbejde med Åbent Landbrug Østjylland helt små, nyudklækkede kyllinger i foyeren. Kyllingerne bor hos os i hele påsken fra d. 12. – 21. april.  

Hvad kom først, hønen eller ægget? Det kan man forhåbentlig spekulere længe over med hjælp fra Økolariets lille udstilling om Hønen & ægget. Her følger vi den fantastiske proces, der sker inde i ægget fra det bliver lagt, til kyllingen kommer ud efter kun 21 dage. I modellen af den oversavede høne, kan du følge et æg blive dannet, og inde i 21 små model-æg kan du se kyllingens udvikling.

I påskequizzen ”Æggeviden” skal du finde de store æggeskaller, vi har hængt op i udstillingerne og samtidig bliver du klogere på æg. Vidste du fx, at 80 procent af alle æg lægges med spidsen nedad?

Digtet i Vejle af 24 snegle…

Mangler du at klippe et gækkebrev, så er vores påskeværksted åbent hele påsken, hvor du kan klippe og klistre. Vi har samlet bunker af flot papir og gækkevers.

Hele påsken handler alle film i Økolariets biograf i kælderen om høns, kyllinger og æg. Her kan du få et indblik i hønseavl både professionelt og som fritidsbrug hjemme i haven.

Påskedag og 2. påskedag kan alle børn deltage i Æggejagten. Vær sporhund for en dag og opsnus de farvestrålende æg, vi har gemt i udstillingen Dyr i krig. Jagten begynder tre gange dagligt kl. 13.00, 14.00 og 15.00. Fundne æg bliver byttet til et af chokolade.

Vi glæder os til at se dig i Økolariet i påsken. Her kan du få æg-stra oplevelser og viden om høns, kyllinger og æg og samtidig besøge alle de faste udstillinger og særudstillingerne Dyr i krig, Jagten på råstoffer og Tips og Trix. 

Påskeaktiviteter i Økolariet fra d. 12.4. – 21.4.:

  • Levende kyllinger - alle dage
  • Udstillingen Hønen og ægget – alle dage
  • Påskequizzen Æggeviden – alle dage
  • Gækkebrevsværksted – alle dage
  • Hønse-bio – alle dage
  • Æggejagt – d. 20. og 21. 4. kl. 13.00, 14.00 og 15.00

 

Økolariets åbningstider i påskeferien:
lørdag og søndag kl. 11-16
mandag - onsdag kl. 11-16
skærtorsdag kl. 11-16
langfredag lukket
påskelørdag kl. 11-16
påskedag (søndag) kl. 11-16
2. påskedag (mandag) kl. 11-16