Bue Logo Til forsiden

Robotterne indtager økolariet og Mariaparken! - Børn og unge laver fremtidens robotland

I uge 38 indtages Økolariet og Mariaparken af robotter. Økolariet og Spotlight tilbyder nemlig en robotworkshop, hvor teknikinteresserede børn og unge kan bygge og programmere robotter.

 

Spotlighttemaet Vejen til fremtiden må siges at blive til virkelighed, når der under Spotlight festivalen kan leges, arbejdes og eksperimenteres med vaskeægte robotter. Der afholdes nemlig workshop i Økolariet torsdag d. 18. og fredag d. 19. september i Mariaparken, hvor et særligt robottelt, kommer til at danne rammen om Robotland – et spændende fremtidsrum, hvor robotterne lever.

 

På workshoppen er det op til deltagerne at finde frem til, hvordan Robotland ser ud, ligesom de skal finde ud af, hvad robotterne egentlig skal lave i Robotland – og så skal deltagerne selvfølgelig få robotterne til at udføre det! Der skal altså både arbejdes med programmering og design, og deltagerne udfordres på logik, kreativitet, samarbejde og meget mere.

 

Workshoppen henvender sig til børn og unge i mange aldre. De mindste børn arbejder med børstObotter, mens de lidt større arbejder med Lego WeDo. Begge robotsystemer tillader de yngste robotbyggere, at lære hvordan robotter fungerer på intuitive måder gennem innovativ leg og kreativt samarbejde. De store børn og unge kan eksperimentere med det mere avancerede Lego Mindstorm, hvor der stilles større krav til samarbejde om problemløsning, test og design. Workshoppen afsluttes med en robotparade i Mariaparken.

 

I skrivende stund er workshoppen fyldt op fredag d. 19., men man kan stadig nå at være med torsdag d. 18. fra kl. 15.00. Torsdagens workshop holder åbent helt til kl. 21, men man bestemmer selv, om man vil være med i hele tidsrummet.

Har du lyst til at være med, eller er du blot blevet nysgerrig, så kan du læse mere på spotlight.vejle.dk, hvor du også kan tilmelde dig.