Bue Logo Til forsiden

Økolariet har allerede nu slået den tidligere besøgsrekord fra 2012 på knap 47.000 gæster. Dermed forventer Økolariet, at tæt på 60.000 gæster, før året er omme, har haft fornøjelsen af at se årets spændende særudstillinger "Mere liv i haven", "SmartNatura", "Når skidt er godt" og det sidste skud på stammen, "Rumrejsen år 2015", der åbnede her i efteråret. 

Siden Andreas Mogensens tur til den internationale rumstation har der været rigtig mange gæster, der har besøgt Økolariet for at få indblik i, hvilken mission, den første danske astronaut skulle på ude i rummet. Det gælder også begejstrede skoleelever, der har fået undervisning i, hvordan en raket virker, og hvordan det er at leve i rummet. 

Skoletjenesteleder Anne Vibeke Kragelund fortæller: "Rumfart er et rigtig spændende emne at undervise i, og eleverne spærrer virkelig øjnene op, når de får at vide, at astronauterne drikker deres eget tis og sved for at spare på vandet eller hvor besværligt det kan være, at få sit daglige bad på rumstationen." 

At Økolariet hele tiden har nye særudstillinger betyder, at mange benytter lejligheden til at gense stedet. De ved, at der hele tiden sker noget nyt og kigger lige forbi, når de har lyst til at få en spændende familieoplevelse eller få indsigt i et nyt emne. De fleste stamgæster vælger også at genopleve det sansebombardement, det er at gå rundt i de faste udstillinger, hvor de f.eks. kan færdes i det autentiske kloaksystem med levende rotter eller mærke følelsen af at gå rundt på en blød havbund. 

Folk som besøger Økolariet for første gang, bliver tit overrasket over, hvor meget der er at se, og at der er noget at opleve for alle aldre. Leder af Økolariet, Niels Nørgaard, siger: "Jeg bliver oprigtig stolt, når jeg hører gæster på vej ud af Økolariet sige, at det er det bedste oplevelsescenter, de nogen sinde har besøgt, og at de ærgrer sig over, at de ikke har besøgt stedet tidligere." 

 I år er der indtil videre 30 procent flere gæster, der har fået øjnene op for de muligheder, Økolariet tilbyder, og det er både skoleelever, borgere i Vejle og turister, der har valgt at få en ekstra oplevelse og lære noget nyt. Hvis fremgangen fortsætter i de sidste af årets måneder, vil op mod 15.000 flere gæster have besøgt Økolariet i 2015. 

"Rumrejsen år 2015" og de andre særudstillinger i Økolariet, kan opleves frem til 30. november 2015. I efterårsferien i uge 42 er der traditionen tro ekstra mange aktiviteter, hvor det f.eks. er muligt at bygge og fyre sin egen raket af fra Økolariets taghave og bygge rumvæsner og rumbaser. Du kan også høre et foredrag om livet i rummet eller tage med på rundvisning hos Affald/Genbrug eller på rensningsanlægget ved Vejle Spildevand A/S. Se hjemmesiden www.okolariet.dk for program. 

Økolariet har åben alle dage i skolernes efterårsferie fra kl. 10 til kl. 16. 

Fotomaterialet kan hentes i stort format vved at klikke på billederne.

Andreas Mogensen Paa ISS Rumrejsen Aar 2015

Kontaktpersoner

Niels Nørgaard, Økolarieleder.
nieno@vejle.dkTlf.: 76 81 20 50 og mobil: 29 29 20 46

 

Anne Vibeke Kragelund, Skoletjenesten
anvkr@vejle.dkTlf.: 76 81 20 58 og mobil: 26 13 50 72