Bue Logo Til forsiden

Som noget nyt er Økolariets åbningstid rykket en time frem, så du nu kan komme ind allerede fra kl. 10.00 for at opleve de mange spændende tilbud. I vinterferien kan du f.eks. spille toiletbasket, bygge fremtidens toilet, fyre en raket af og bygge din egen fuglekasse. Er du en læsehest, kan du få byttet dine Anders And blade i vores byttebørs. Som en del af Økolariets nye store særudstilling, ”Når skidt er godt”, har du mulighed for at få en rundvisning på AffaldGenbrug i Vejle og på Vejle Spildevand A/S på en række fastlagte tidspunkter.

Chef for Økolariet Niels Nørgaard udtaler: ”Det er vigtigt, at Økolariet har åbent på de tidspunkter, gæsterne gerne ønsker at komme på besøg. Vi har derfor valgt at rykke Økolariets åbningstider frem til kl. 10.00 og samtidig holde åbent alle ugens dage i ferieperioderne. Dette tiltag skal også ses i lyset af, at Vejle Kommune gerne vil tilbyde byens borgere den bedst mulige service”

”Spildevand” og ”genbrugskage” til de morgenfriske
Økolariet åbner op for sæson 2015 lørdag den 7. februar og håber på, at rigtig mange gæster vil lægge vejen forbi i vinterferien. Niels Nørgaard vil gerne sætte ekstra fokus på de nye åbningstider og lover personligt at skænke et glas koldt gourmet ”spildevand” og servere en lækker ”genbrugskage” til de 50 første gæster i Økolariet lørdag den 7. februar.

Fyr den af i Økolariet hele vinterferien
For dem der ikke får nok af affald og spildevand i den nye særudstilling ”Når skidt er godt”, er der mulighed for at spille toiletbasket, hvor det gælder om at ramme plet i et af de mange flotte toiletter. Du vil også få mulighed for at teste din toilet- og affaldsviden i Økolariets ”Blive skide klog - quiz”. Vil du se, hvordan dit affald og dine efterladenskaber bliver håndteret i praksis, kan du komme på guidede rundvisninger på genbrugspladsen og rensningsanlægget i Vejle. Du vil kunne finde tiderne for rundvisning på www.okolariet.dk.

Anne Vibeke Kragelund, der er ansvarlig for vinterferiens aktiviteter, glæder sig til at tage imod de mange gæster:

”Det bliver helt sikkert ”skidesjovt”. Jeg glæder mig specielt til at se de mange forslag til fremtidens toilet, som børn og barnlige sjæle kan få lov til at bygge i vores Legoworkshop. Vi er også så heldige, at vi har fået rettigheder til at vise snigpremiere på DR K’s nye TV serie ”Store danske videnskabsfolk”. Serien, som både er for børn, unge og voksne indeholder 6 film med forskellige videnskabsfolk, som blandt andet H. C. Ørsted, Thyco Brahe og Niels Bohr. Filmene vises henover hele ugen”. 

Ikke alle aktiviteter drejer sig dog om affald og spildevand. Du kan også få lov til at bygge din egen rumraket eller at fyre en rumraket af sted. Aktiviteten er en del af en miniudstilling om dansk rumfart, der netop er aktuel i år, hvor den første dansker skal ud i rummet. For de mere jordnære er der mulighed for at bygge en fuglekasse sammen med Økolariets naturvejleder Steen Hedrup, fremstille dit eget papir ud af genbrugspapir eller bytte dine gamle Anders And blade i byttebørsen. 

Kontaktpersoner
Anne Vibeke Kragelund, aktivitetsansvarlig, Økolariet, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Mobil: 2613 5072 og mail: anvkr@vejle.dk 

Niels Nørgaard, Økolariechef, Økolariet, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Mobil: 2929 2046 og mail: nieno@vejle.dk