Bue Logo Til forsiden

Det drilske dilemma om, hvem der kom først – hønen eller ægget – kommer ofte til diskussion. Nu bliver dette dilemma løst én gang for alle. Besøg Økolariet her i påsken og få svaret før din nabo.

I Økolariets påskeudstilling kan du se levende kyllinger, en oversavet høne samt få en mængde sjove og tankevækkende informationer om æg og høns. Vidste du f.eks., at æggeblommen i et æg er kyllingens madpakke, mens den ligger i ægget, at danskeren i gennemsnit spiser 250 æg om året, og at stamfaderen til alle vores høns er en junglehøne fra den sydasiatiske regnskov? Hver dag i påske kan du være med til at fodre vores kyllinger, og hvis du har lyst til det også vores melorme, rotter og fisk.

Når du har fået nok af alt det pip, har du mulighed for at bygge flotte ”skrot”-robotter og lave dine egne knapper, eller sætte din fantasi i gang med at bygge verdens mest seje Lego-kylling. Har du lyst til at brænde lidt energi af, kan du konkurrere om at blive dagens hurtigste ægge-væddeløber, eller bruge lidt hjerneenergi på at løse påskens quiz: Ægge-viden.

Husk også at se vores nye særudstilling: Når skidt er godt, hvor du kan blive ”skide” klog på alt fra, hvordan du kan blive spulet og tørret på det supermoderne japanske toilet, til hvordan vi skal håndtere vores affald i fremtidens Danmark.

Aktiviteterne foregår alle dage i påsken fra den 28. marts – 6. april. Og husk at vi nu har åben allerede fra kl. 10.00. 

Kontaktpersoner

Niels Nørgaard, økolariechef, Økolariet, Teknik & Miljø, Vejle Kommune.
Mail: nieno@vejle.dk og tlf. 7681 2050 / 2929 2046.

Gitte Nørrebo Sørensen, adm. koordinator, Økolariet, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Mail: gitns@vejle.dk og  tlf. 7681 2051 / 4143 0920.

Billedmateriale (klik på billederne for fuld størrelse)

Den Oversavede Hoene Pige Med Paaskekylling Økolariet