Bue Logo Til forsiden

Økolariet byder på en påske med masser af sjove aktiviteter og nye spændende udstillinger. Har du lyst til at høre om, hvorfor du skal skifte oksebøffen ud med en fårekyllingburger? Vil du se den nye flotte bymodel af Vejle, hvor du kan opleve, hvordan byen har udviklet sig de sidste 200 år? Så læg vejen forbi Økolariet og bliv klogere på dette og meget andet.

Det kribler og krabler og pipper i Økolariet i påsken. Traditionen tro kan du komme og se de nyklækkede påskekyllinger, deltage i mange sjove aktiviteter og se udviklingen fra æg til kylling. Som noget helt nyt og nærmest sensationelt præsenterer vi også æg fra fårekyllinger. Vi placerer dem ved siden af et strudseæg og et hønseæg, så du selv kan se forskellen. Den er stor, tør vi godt garantere!

”Vi havde rigtig mange gæster i vinterferien, som kom for at se vores nye udstilling om spiselige insekter og deltage i Økolariets mange aktiviteter. Vi følger op på succesen med endnu flere spændende tilbud i påskeferien. Men traditionen tro holder vi også i år fast i at vise en flok meget livlige, nyklækkede påskekyllinger til glæde for især børnene. Er du i tvivl om, hvad der kom først, hønen eller ægget, kan du finde svaret i Økolariets påskeudstilling”, fortæller leder af Økolariet Niels Nørgaard.

Fokus på dyrene

I udstillingen ”Undskyld, der er en orm i min kage”, kan du få informationer og lækker inspiration til retter om spiselige insekter. Æggene fra fårekyllingerne stammer fra Økolariets egne fårekyllinger, som du kan se i udstillingen sammen med levende græshopper, voksmøl og melorme. Hver dag kl. 14.00 kan Økolariets gæster deltage i fodringen af alle Økolariets dyr - både rotter og fisk i kælderen samt alle de nye insekter.

Lav påskegaver

I værkstederne kan alle komme og klippe gækkebreve og bygge deres helt egen version af en LEGO kylling. I Insekt-Konfekt-Værkstedet kan du lave din egen påskekurv og fylde den med en lækker og sund blanding af knas, chokolade og tørrede insekter.  Måske var det en gaveide i stedet for det traditionelle påskeæg?

Tilpasningsdygtige måger

I foyeren viser Økolariet en ny udstilling om de mågearter, vi træffer i byen, hvor de kommer fra og hvorfor de trives så godt sammen med mennesker. Vi sætter også fokus på de udfordringer, der kommer ud af, at havn og bymidte tiltrækker mågerne, samt den effekt det har at fodre mågerne.

Vejle – en resilient by

I den nye udstilling om byudviklingen i Vejle kan du se en interaktiv model over Vejle. Her kan du opleve byens udvikling gennem tiderne og se de aktuelle byudviklingsprojekter. Hvis du tør, kan du udløse et uvejr og se vandet sprede sig ind over Vejle.

Se mere om vores aktiviteter, udstillinger og samlede program i påskeferien på Økolariets hjemmeside: www.okolariet.dk.

Økolariet har åbent alle dage i påskeferien, fra lørdag den 19. marts til og med mandag den 28. marts kl. 10 - 16.

Økolariets påskesjov:

  • Insekt-konfekt

  • LEGO-værksted

  • Gækkebrev-værksted

  • Græshoppejagt – med quiz i udstillingerne

  • Fårekyllingeæg – så lille er det!

  • Hønen og æggene – lille udstilling i foyeren

  • Måger – lille udstilling i foyeren

  • Foderrunder – kom og vær med