Bue Logo Til forsiden

Flere og flere besøger Økolariet. Det gælder både almindelige gæster og skoleklasser, som er til undervisning i Økolariets emner om spildevand, affald, natur og miljø.

Det nuværende besøgstal tyder på, at 2016 bliver et rekordår for Økolariet. Inden udgangen af 2016 forventes mere end 60.000 gæster at have lagt vejen forbi Vejles viden- og oplevelsescenter. Gæsterne og skoleklasserne er meget positive over for Økolariets tilbud og kommer igen år efter år for at se de nye særudstillinger og for at gense de faste udstillinger. 

Undervisningen i Økolariet
Interessen for Økolariets undervisning og naturvejledning er stigende. Undervisningstemaerne spænder vidt helt fra spildevand, affald, vand og natur til spiselige insekter og tager udgangspunkt i de udstillinger, der er i Økolariet. Der har fra 2014 til 2015 været en markant stigning i antallet af elever, der har deltaget i undervisningen i Økolariet. Fra skoleåret 2014 til 2015 har Økolariet oplevet en stigning på 2000 elever, og indtil videre i 2016 har Økolariet allerede oplevet en stigning på 1100 elever. Økolarieleder, Niels Nørgaard, fortæller:

 ”Udover at Økolariet oplever en stigning i antallet af skoleklasser, der deltager i undervisningen, så gør det også, at eleverne efterfølgende tager deres familie og venner med på besøg i Økolariet. På den måde er de en slags ambassadører for Økolariet, som  gerne vil vise, hvad de har oplevet og lært hos os i Økolariet.”  

Sommeren i Økolariet
De spændende særudstillinger og det kølige sommervejr har gjort, at 20.000 gæster har lagt vejen forbi Økolariet i løbet af sommermånederne i år. Det er 7.000 flere end normalt og 2.500 mere end den hidtidige rekord. ”I vores brugerundersøgelser kan vi se, at der er kommet mange gæster, både fra Vejle og omegnskommunerne, der aldrig har besøgt Økolariet før. Vi kan høre på folks svar, at mange af de nye gæster er kommet, fordi Økolariet er blevet anbefalet af familie og venner, og det er jo glædeligt,” udtaler Gitte Nørrebo Sørensen, gæstekoordinator i Økolariet.

80.000 insekter er spist
Økolariets gæster tilkendegiver, at de er meget positive over for udstillingerne og siger, at de er spændende og lærerige, og at der er noget for alle aldre. Når gæsterne bliver spurgt, fortæller de, at de både kommer for at se, hvad der er af nye særudstillinger samt for at gense de faste udstillinger, hvor specielt rotterne i kloakudstillingen er et hit.

I særudstillingerne er rigtig mange blevet pirret af den nyeste udstilling: ”Undskyld! der er en orm i min kage”, hvor der sættes fokus på, at insekter snart kan blive en fast bestanddel af vores mad. Mange, både skoleelever og andre besøgende, tager imod tilbuddet om at være på forkant med udviklingen og nyder en smagsprøve med melorme og fårekyllinger. Gæstekoordinator Gitte Nørrebo Sørensen fortæller, at indtil nu har gæsterne spist mere end 80.000 insekter. Udstillingen om insekterne fortsætter til næste år, så der er rig mulighed for at komme forbi og smage eller gensmage en af de lækre, proteinrige snacks.  

Læser man gæsternes anmeldelse af den service, de møder i Økolariet, er ord som: smilende, super venlig og imødekommende ord, der går igen. Økolarieleder Niels Nørgaard er meget glad for disse tilbagemeldinger og slutter: ”Det er vores overbevisning, at en positiv personlig kontakt er yderst vigtig for at skabe en god helhedsoplevelse for vores gæster. Det er derfor også et område, vi prioriterer højt, og den gode gæsteservice er da efterhånden også blevet et vartegn for Økolariet”. 

Kontaktinfo:
Niels Nørgaard, Økolarieleder, Økolariet, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Mail: nieno@vejle.dk og tlf. 7681 2050/ 2929 2046


Gitte Nørrebo Sørensen, Koordinator, Økolariet, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Mail: gitns@vejle.dk og tlf. 7681 2061/ 4143 0920