Bue Logo Til forsiden

Kom og byg jeres eget sorteringssystem i Økolariet søndag den 8. maj kl. 11-15. Økolariet inviterer alle interesserede borgere til en kreativ workshop søndag den 8. maj, hvor du og din familie kan komme og bygge et personligt og kreativt affaldssorteringssystem til hjemmet. Deltagelse i workshoppen og materialer er gratis.

Affaldsudfordringer

Det meste af det affald, der produceres i hjemmet, er en ressource der bør genanvendes. Workshoppens formål er derfor at gøre affaldssortering til en daglig aktivitet, der er nem og kreativ hvad enten du bor i lejlighed, rækkehus eller villa. Mange kommuner kan have udfordringer med at nå de nationale mål for genanvendelse - især i etageboliger. Projektets mål er derfor at sikre, at så stor en del af befolkningen som muligt har mulighed for og motiveres til at sortere deres affald hjemme i køkkenet. I dette projekt beskrives hvilke indsatser, der bør foretages i etageboligers indretning ift. affaldssortering, så det er nemt for alle borgere at sortere affald.

Smarte, bæredygtige sorteringssystemer

To grupper af kreative designere "Flydende By" og "Plyssky" har udviklet tre sorteringssystemer, der er designet til at blive hængt op på væggen eller på døren. I sorteringssystemerne er der plads til minimum tre affaldstyper og er designet således, at det kan tilpasses, hvis man har forholdsvis lidt plads i hjemmet.

Begge grupper af designere vil være til stede på dagen til at hjælpe workshopdeltagerne, så vi er sikre på, at du kommer hjem med et affaldssorteringssystem, som er nemt at bruge og passer ind i dit hjem. Du behøver derfor ikke være specielt kreativ eller byggekyndig for at være med. Og for at gøre det endnu mere bæredygtigt, vil det sorteringssystem, du kommer hjem med, primært komme til at bestå af funktionelle genbrugsmaterialer. Der er ikke ubegrænsede materialer, så kom tidligt, da det går efter ´først til mølle’ princippet.

"I Økolariet glæder vi os til at bygge kreative sorteringsløsninger sammen med deltagerne og være med til at gøre Vejle til en kommune, der er endnu mere bæredygtig. Jeg vil være til stede på workshoppen hele dagen, og der vil naturligvis være rig mulighed for at stille spørgsmål om affald generelt og også om det nye affaldssystem, som vi netop har indført i Vejle Kommune", siger affaldsformidler Christina Bælum fra Økolariet - også kendt under navnet Madam Skrald.

Faktaboks: Byggeworkshoppen finder sted søndag den 8. maj i tidsrummet 11.00 til 15.00, Økolariet, Dæmningen 11, 7100 Vejle. Workshoppen er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Miljø- og Fødevareministeriet, AffaldGenbrug i Vejle og Økolariet.

Alle, store som små, er velkomne.

Kontaktperson

Christina Bælum, affaldsformidler, Økolariet, Mail: chkbe@vejle.dk og tlf.: 7681 2054.