Bue Logo Til forsiden

Mærk vibrationerne i et vindmølle-håndsving og hør Peter Esmann fra Siemens Wind Power, der er vild med vind, forklare ligheder og forskelle på elefanter og vindmøller. Det hele sker søndag den 21. maj kl. 14.00 i Økolariet, og der er noget for både voksne og børn. Du kan også rejse til toppen af en Siemens vindmølle med Virtuel Reality briller og finde ud af hvorfor en vindmølle har 3 vinger og ikke 2 eller 4.

I Danmark er vi vilde med vind. Vinden er en vigtig kilde til produktion af bæredygtig og vedvarende energi og tænk, at vi her i Danmark er førende på området. Det kan vi godt være stolte af. Energi fra vind brugte vi i gamle dage, vi bruger det i dag, og i fremtiden skal vi bruge den endnu mere. Det, og meget mere handler vores nye energiudstilling om, og derfor har vi inviteret en ekspert fra Siemens Wind Power til at komme og gøre os og vores gæster endnu klogere og svare på spørgsmål om vindenergiens muligheder og udfordringer – og vi glæder os”, siger Pernille Kjølholt, projektleder på Økolariets nye udstilling ”ENERGI – Tilbage til fremtiden”.


Kæmpe- vindmølle er det overhovedet smart?
Siden 1981 har Siemens Wind Power produceret vindmøller til placeringer på både land og hav, og udviklingen er gået stærkt! Møllerne er øget i størrelse, omkostningerne er faldet og der er kommet flere kæmpe havvindmøller. Hvordan hænger det sammen? Er det overhovedet smart med de vindmøller? Er de miljøvenlige? Er de ikke alt for store? Peter Esmann fra Siemens Wind Power står klar med svar i Økolariet søndag den 21. maj kl. 14.00-14.45.

 

Kontaktpersoner:

Pernille Kjølholt, projektleder Økolariet, tlf. 7681 2055, mail: pekjo@vejle.dk

Janne Lange, Offshore Communication Specialist, Siemens – tlf. 3037 6208, mail: janne.lange@siemens.com