Bue Logo Til forsiden

Sommeren i Økolariet bliver fuld af spændende aktiviteter og oplevelser. I Økolariets nye loungeområde af genbrugsmaterialer på forpladsen kan du slappe af, nyde solen og se på dem, der puster gigantiske sæbebobler. Indenfor har vi sjove aktiviteter i værkstederne og i den nye udstilling ”Genbrugsbyen” er der inspiration til selv at genbruge lidt mere.

Den nye udstilling ”Genbrugsbyen” er fyldt med oplevelser og aktiviteter. Du kan f.eks. sende bolde afsted i et kæmpe system af rør, der skal illustrere affaldets vej - fra det puttes i containeren, til det ender på ”genbrugsfabrikkerne”, hvor det bliver til nye ting.

”Vi har selv bygget aktiviteten, og det har været både sjovt og meget udfordrende. Det er helt afgørende for Økolariet, at vi formidler om affald og sortering på en måde, så det er både lærerigt OG sjovt på samme tid. Derfor var vi også nødt til selv at udvikle og bygge en aktivitet, som gæsterne ikke kan lade være med at prøve, og måske lægger de slet ikke mærke til, at de har fået ny viden, mens de havde det sjovt”, siger Økolariets leder Niels Nørgaard, der selv har været primusmotor i opbygningen af aktiviteten.

Vejlenserne er Danmarksmestre

Udstillingen er udviklet i samarbejde med AffaldGenbrug i Vejle, og der vil også være oplysninger, der måske kommer som en overraskelse for borgerne. Hvor mange ved f.eks, at vi i Vejle er Danmarks bedste til at sortere og genanvende vores organiske husholdningsaffald?

”Villa GenOpfind” er en anden stor satsning i den nye udstilling. Det er et hus med tilhørende have og veranda bygget af genbrugsmaterialer fra blandt andet DGI-huset. Her finder man inspiration til, hvordan ting, der kunne være endt som affald, får nyt liv som blandt andet lamper, tøj og møbler.

Det bobler med aktiviteter

Også i Sommerværkstederne er der fyldt med aktiviteter. På taghaven er der mulighed for at puste store sæbebobler og samtidig blive klog på de flotte og skrøbelige bobler.

I værkstederne indenfor er der fokus på kreativitet og genbrug. Her kan alle bygge en sjov ”genbrugsfabrik” –til at tage med hjem fra genbrugsværkstedet. Der er også mulighed for en rigtig retro-aktivitet: Dekorer dit eget sommerpostkort og send det med ægte ”snailmail” fra Økolariets postkasse!

I Lego-rummet er der fyldt op med klodser, og vi opfordrer til, at man bygger sin drømmeferie i Lego. Selvfølgelig har vi også en sommerquiz, der i år handler om sæbebobler, og hver uge trækker vi en vinder, der får en fin præmie.

Det er gratis at deltage i de fleste af Økolariets aktiviteter, der løber fra lørdag d. 24. juni til og med søndag d. 13. august 2017. Værkstederne og Økolariets mange udstillinger er åbne alle dage kl. 10.00 – 16.00. Vi glæder os til at se jer!

Se mere på Økolariets hjemmeside www.okolariet.dk


Kontaktpersoner:

Niels Nørgaard, Økolariets leder, Økolariet, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Tlf.: 7681 2050 og mail: nieno@vejle.dk

Hanne Rasmussen, projektleder, Økolariet, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Tlf.: 7681 2057 og mail: hatra@vejle.dk