Bue Logo Til forsiden

Det kribler og krabler overalt, hvis man har øjnene med sig og kigger sig godt omkring. Søndag den 28. maj kl. 15 kan hele familien komme med på jagt efter krible-krable dyr på skovlegepladsen ved Sønderskoven i Vejle. Denne eftermiddag inviterer naturvejleder Finn Lillethorup fra Økolariet nemlig interesserede børn til at tage med på en runde i skoven omkring skovlegepladsen, for at finde insekter og andre smådyr, der holder til i skoven – og forældre og bedsteforældre er meget velkomne til at deltage.

På jagten rundt i skoven vil naturvejlederen dels tømme nogle billefælder og desuden give gode tips og ideer til, hvor præcis det er, man finder de små krible krable dyr. Der er mulighed for at låne forskellige former for fangstudstyr, så man kan prøve at fange smådyrene.

Kom og hør historier om nogle af de fantastiske smådyr, vi helt sikkert fanger i løbet af eftermiddagen. Arrangementet vil blive afsluttet med et insektvæddeløb, hvor vi skal se, hvilke smådyr, der er de hurtigste til at finde i skjul i skoven igen.

Tid: Søndag den 28. maj kl. 15-16.30
Mødested: P-pladsen ved Søndermarkshallen, Søndermarksvej 119, Vejle  

Se evt. mere på Økolariets hjemmeside: www.okolariet.dk

 

Fakta om Krible Krable:
Arrangementet er en del af en landsdækkende kampagne i maj måned, hvor Naturvejlederforeningen i Danmark i samarbejde med DR Ramasjang sætter fokus på at give børn oplevelser med smådyr. Projektet er støttet af Nordea-fonden, der bl.a. har finansieret undervisningsforløb, pædagogkurser og feltgrej. I 2017 er mere end 100 naturvejledere aktive i projektet, hvor de bl.a. har kontakt med 700 daginstitutioner. I forbindelse med kampagnen viser DR Ramasjang Krible Krable TV hele uge 21.

 

Kontaktperson:
Naturvejleder Finn Lillethorup, Økolariet, tlf. 2178 2103, mail:finli@vejle.dk