Bue Logo Til forsiden

Økolariet får søndag den 30. april kl. 14.00 besøg af energi-eksperten Johnny Nørremand Andersen fra Energistyrelsens forum SparEnergi. Kom og hør om energibesparelser i dit hjem.

SparEnergi’s energirådgiver lægger ud med et oplæg om energibesparelser målrettet både børn og voksne, hvorefter du vil have mulighed for at stille spørgsmål. Hør bl.a. hvordan I ændrer jeres vaner, så I kan spare energi i boligen og få et bedre indeklima. Snup f.eks. et indeklima-kort med hjem, som måler din boligs temperatur og luftfugtighed.

 

”Besøget fra SparEnergi er meget i tråd med vores udstillinger og lige præcis vores nye særudstilling ”Energi- Tilbage til fremtiden” sætter også stor fokus på energispareråd. Så har du brug for flere energiråd efter mødet med energieksperten, så tag en tur i udstillingen” siger Økolariets leder Niels Nørgaard 

 

Få gode råd om energibesparelser i boligen og prøv en LED-kuffert

Overvejer du at skifte halogenerne ud med LED, skrotte det slidte oliefyr eller give boligen et helt tredje energiløft? Energistyrelsens energirådgivere fra SparEnergi står klar med gode sparerråd og rådgiver dig om alt fra LED-pærer til varmepumper og tilskud.

 

Hør også om varmepumper, som i dag er mere udbredte end oliefyr – og med god grund. Boligejere, der går fra oliefyr til varmepumper, sparer typisk 30-50 % på varmeregningen.

 

Du kan også lære, hvordan du vælger den rigtige LED-pære. Prøv f.eks. en LED-kuffert, der kan vise forskellen på halogen- og LED-pærens lys og energiforbrug. Der er nemlig god grund til at udskifte de gamle pærer, da LED-pærer bruger 4-5 gange mindre strøm end halogener. Og for hver gang du køber 1 LED-pære, skal du tilsvarende købe 7 halogenpærer pga. den kortere levetid.

 

Der er også mulighed for at spørge energirådgiveren om spareråd. Han står klar til at give dig indledende rådgivning om energibesparende projekter i din bolig.

 

Tid: søndag den 30. april kl. 14-14.45

Sted: Økolariet, Dæmningen 11, 7100 Vejle

 

Kontaktpersoner:
Pernille Kjølholt, projektleder, Økolariet, Vejle Kommune. Tlf.: 7681 2055 og  mail: pekjo@vejle.dk

Gitte Nørrebo Sørensen, adm. koordinator, Økolariet, Vejle Kommune. Tlf.: 7681 2051 og mail: gitns@vejle.dk