Bue Logo Til forsiden

Efter branden i Økolariet fredag den 17. august er det nødvendigt at holde helt lukket for publikum i to uger. Branden udbrød i nogle elektriske installationer i Økolariets talende træ, der var en vigtig del af den biodiversitetsudstilling, som 55.000 gæster har haft fornøjelsen af at opleve, siden udstillingen åbnede i starten af året. 

Brandvæsnet kalder branden et hændeligt uheld, og heldigvis var den begrænset til biodiversitetsudstillingen på 1. sal, men her er skaderne også så omfattende, at udstillingen er totalskadet.

Desværre nåede branden også at udvikle en masse røg og sod, der spredte sig til de øvrige dele af Økolariet. Og branden fik flere vandrør til at sprænge. Derfor er der også omfattende vandskader i alle etager under biodiversitetsudstillingen.

Brandt ulv på display
Der er heldigvis også dele af Økolariet, der kun er let tilsodede, og som et rengøringsteam er i fuld gang med at klargøre igen.

- Vi holder Økolariet helt lukket i 14 dage, som vi skal bruge til at danne os et overblik over skaderne og få luftet ud og fjernet sod og røglugt. Vi åbner de første dele af Økolariet igen mandag den 3. september kl. 10., men vi forventer, at der kan gå mange måneder inden alle dele af Økolariet er reetableret, siger Økolariets leder Niels Nørgaard.

Ved genåbningen af Økolariet 3. september vil der være en lille udstilling om branden, hvor bl.a. ulven fra biodiversitetsudstillingen vil være udstillet, så man ved selvsyn kan se, hvordan en ulv ser ud, når den har været udsat for høje temperaturer.  

Alle arrangementer aflyst indtil 3. september
Alle arrangementer, gruppebesøg og undervisningsforløb er aflyst frem til mandag 3. september, og medarbejderne arbejder på højtryk med at få alle informeret. Økolariets hjemmeside og Facebook vil blive løbende opdateret.

- Det første, vi kan åbne igen, er tre af vores undervisningslokaler, energiudstillingen og udstillingerne om fjorden, skoven og kloakken. Skoletjenesten starter således op igen 3. september, men det er ikke alle undervisningsforløb, vi kan gennemføre, da vi mangler nogle af udstillingerne. Men det vil der være flere informationer om på Økolariets bookingside til skoletjenesten, forklarer Niels Nørgaard.

Ingen kom til skade og rotterne har det godt
- Heldigvis er ingen personer kommet til skade ved branden, og rotterne i kælderen har det også godt. De var dog meget tørstige morgenen efter branden. Teknik & Miljø, der ligger i sammenhæng med Økolariet, er ikke berørt af branden, fortæller Niels Nørgaard.

 

Kontaktperson: Økolarieleder Niels Nørgaard tlf. 29 29 20 46, mail: nieno@vejle.dk

Bliv opdateret på www.okolaret.dk og på Økolariets Facebookside