Bue Logo Til forsiden

Små levende kyllinger har altid været en del af Økolariets tilbud i påsken, men som noget helt nyt, er der en god chance for at se æggene klække, hvis man er der på det rigtige tidspunkt. Der er også mulighed for at teste sin viden om dyr, der lægger æg i quizzen Ægs-pert og deltage i et væld af gratis aktiviteter.

”Vi har ikke prøvet at udruge kyllinger før, men vi har anskaffet en rugemaskine, fordi vi gerne vil give vores gæster den ekstra oplevelse at se en lille ny kylling bryde ud af ægget. Som altid vil vi også gerne supplere oplevelsen med lidt viden, og derfor har vi en lille udstilling med en ”oversavet” høne og en kurv med æg, så man kan se dannelsen af ægget og følge udviklingen fra hvide til kylling”, fortæller Økolariets leder Niels Nørgaard.

Økolariet satser på, at kyllingerne klækker enten mandag d. 26.3. eller tirsdag d. 27.3. og igen enten lørdag d. 28.3. eller søndag d. 29.3., hvor der er et nyt hold kyllinger klar til at sige pip til verden.

Påskekyllingen er heldigvis ikke en truet dyreart. Men i Økolariets nye udstilling ”Biodiversitet – Naturen i ubalance” sættes der fokus på truede arter, og hvordan vi mennesker påvirker naturen på godt og ondt. Her kan gæsterne fx møde ulven og høre dens tuden, se de store, prustende bison og høre det gamle egetræ fortælle historier om livet i skoven.

Rekordbesøg

”I Vinterferien slog vi igen publikumsrekord. Siden efteråret har vi faktisk haft en fremgang på 30 procent, og det er rigtig dejligt, at så mange flere har fået øje på Økolariet og besøgt os. Vi har åbent alle dage nu, og vi har udvidet mængden af aktiviteter i ferier og weekender. Jeg tror, det er med til at trække flere gæster til, og vi vil gøre alt for, at de fortsat synes, at Økolariet er et spændene sted med oplevelser og viden,” siger Niels Nørgaard.

Påskeaktiviteter

Huset er fyldt med gratis aktiviteter i påskeferien helt fra lørdag d. 24. marts til og med mandag d. 2. april. Vi har fyldt et lokale med farvet papir og sakse, så gæsterne kan klippe gækkebreve, og i et andet lokale bugner det med LEGO. Vi opfordrer gæsterne til at bygge sjove og flotte LEGO-dyr. Der er masser af inspiration at hente i Økolariets udstillinger, hvor man både kan møde levende kyllinger, rotter og insekter samt et væld af mere truede dyr, der er knapt så levende.

Som noget nyt er der også mulighed for at prøve nogle af Skoletjenestens aktiviteter. Gæsterne kan programmere LEGO Mindstorm EV3 robotter, se på insekter i den store stereolup og på mikroorganismer i spildevand gennem mikroskoper. Der er også mulighed for at følge affaldets vej på små tavler, hvor man selv skal placere affald.

Overdækning på taghaven

For første gang kan gæsterne gå i tørvejr fra udstillingen i Tårnet på første sal og over taghaven til den store særudstilling om Energi. Et halvtag, der fører hele vejen over taghaven, står klar til påske. Under halvtaget er der informationer om de mange frivillige tiltag, der er i Vejle, hvor folk gør noget godt for naturen. Senere på året, når vejret bliver varmere, åbner en udstillingen om, hvordan man kan tiltrække et væld af forskellige arter i sin egen have og dermed få mere biodiversitet. 

Læs mere om påskens aktiviteter og Økolariet udstillinger på www.okolariet.dk, Kontaktperson: Niels Nørgaard 29 29 20 46