Bue Logo Til forsiden

Verden varmer op til klimaforandring og handling

I Økolariets store udstilling om klimaforandringer, kan du opleve, sanse og blive klogere på, hvad der er årsagen til, at klimaet forandrer sig, hvilke konsekvenser det har, og hvad vi kan gøre ved det for at forebygge og tilpasse os.

Udstillingen er fyldt med sanseindtryk, oplevelser og interaktivitet, der begynder i Arktis, hvor klimaforandringerne er særligt tydelige og temperaturen er steget allermest. Du fortsætter til de varmere egne, hvor du kan opleve, hvordan klimaforandringerne påvirker koralrevene og er skyld i mere tørke og flere skovbrande.

NYT i 2023 

I 2023 har vi bygget klimaudstillingen om, så du også kan få et indblik i, hvordan Vejle Kommune arbejder med klima og den grønne omstilling.

Politiske planer og mål behøver ikke være kedelige. Vi har foldet hele Vejle Kommunes klimaplan ud og gjort den tilgængelig for alle i form af konkrete informationer, interaktivitet og gode råd, du let kan følge.

Du får en masse konkrete råd til handling, så din hverdag kan blive mere bæredygtig og klimavenlig. Du kan få et indblik i de store udfordringer landbruget står overfor, ”trykke” borgmesteren på maven og høre hans svar på, hvordan fremtidens Vejle kommune skal blive mere klimavenlig og lytte til de ”talende rammer”, hvor du kan høre mere om, hvad du selv kan gøre, og hvorfor det hele ikke går lige hurtigt.

Du kan også tage en cykeltur gennem Vejle og få gode klimaråd med på vejen om din transport.

Hvor mange jordkloder bruger du?

Hele vejen gennem udstillingen kan du teste dit eget klimaaftryk ved at svare på spørgsmål om dit forbrug og din livsstil. Til sidst får du svaret på, hvor mange jordkloder vi har brug for, til at dække din måde at leve på.

Er det mere end én, vil det nok være en god idé at tage en eller flere af sedlerne med klimaråd med hjem og hænge dem på køleskabet.

Her kan du se klimarådene og vil du have dem printet, finder du en printvenlig udgave her

DSC00443 Isen smelter. Prøv at stå på isflagen samtidig med at du kan hente viden om hvorfor isen smelter 20230205 1055 FL 1K6A3771 Fælles om klimaet. Hvad er det vi kan gøre for at redde klimaet. Her en sjov aktivitet hvor du med dine fødder hjælper klimaet. DSC00355 Udstillingen blev indviet af Peter Tanev, Søren Peschardt og to små hjælpere ved Økolariets åbningsfest lørdag den 4. februar 2023

Verden varmer op til klimaforandring og handling