Bue Logo Til forsiden

Verden varmer op til klimaforandring og handling

Træd ud på en isflage, tag et dyk ved koralrevet, stå midt i en skovbrand. Se og oplev klimaforandringerne og gør klar til handling!

I Økolariets store udstilling om klimaforandringer, kan du opleve, sanse og blive klogere på, hvad der er årsagen til, at klimaet forandrer sig, hvilke konsekvenser det har, og hvad vi kan gøre ved det for at forebygge og tilpasse os.

Udstillingen er fyldt med sanseindtryk, oplevelser og interaktivitet, der begynder i Arktis, hvor klimaforandringerne er særligt tydelige og temperaturen er steget allermest.

Du fortsætter til de varmere egne, hvor du kan tage på opdagelse i havet og opleve, hvordan klimaforandringerne påvirker koralrevene. Du kan skabe bølge og lege med fiskene på det interaktive gulv.

Verden varmer op, og det giver mere tørke og flere skovbrande. Test din egen temperatur og mærk varmen fra skovbranden, når du står lige midt i den!

Handling

Heldigvis kan vi forebygge og tilpasse os klimaforandringerne og deres alvorlige konsekvenser. I udstillingen kan du blandt andet få inspiration til at leve mere bæredygtigt og klimavenligt ved at følge Familien Lund Høyers ”Klimaeksperiment”. De har ændret livsstil gennem et helt år ved at indføre et nyt tiltag hver måned. Se hvordan og lad dig inspirere.

Politikerne både i regeringen og i Vejle har en plan for, hvordan vi bremser og tilpasser os klimaforandringerne. Politik behøver ikke være kedelig. Vi har lavet regeringens klimaplan interaktiv. Skan en klods og find ud af, hvordan vi i Danmark kan sænke vores CO2 udledninger.

Vand i Vejle er en af de største udfordringer som følge af klimaforandringer. Du kan dykke ned i Vejles Klimaplan DK2020, bygge et landskab og se, hvordan vandet samler sig omkring byen i sandboksen og redde rotten fra at drukne i det sjove computerspil. Du får også et indblik i, hvor stor en rolle Vejle Spildevand spiller i klimaforebyggelsen, og hvad du kan gøre for at undgå vand i kælderen.

 

 

Klima Is Vaeg (1) Landskabskasse 030A3712 Eco Lykkehjul 030A3576 Eco Koen Peber 030A3673 Eco

Verden varmer op til klimaforandring og handling