Bue Logo Til forsiden

Taghaven

Biodiversitet i haven

Der er mange hyggekroge på taghaven, hvor alle er velkomne til at slå sig ned, slappe af og lade sig inspirere.

I Økolariets taghave-udstilling kan du se eksempler på de ting, der kan skabe mere liv i din egen have fx:

  • Fuglekasser og insekthoteller
  • Blomster og krydderurter
  • Frugtbuske
  • Kvashegn og stenbunker
  • Vandhul

Haven er dit eget lille stykke natur, og du kan let gøre den mere tiltrækkende for en mangfoldighed af arter. Det vigtigste er, at du dropper forestillingerne om en have med en ensartet græsplæne, nul ukrudt, sirlige bede og trimmede træer og buske. Den skal være mere vild, for på den måde give dyrene adgang til mere mad og flere boliger. 

”På sporet af Vejle”

På taghavens sydvæg er udstillingen ”På sporet af Vejle” hængt op.  Keramikeren Kate Kanstrup har lavet aftryk i ler af et bredt udvalg af Vejles kloakdæksler. Projektet er oprindeligt udviklet som del af fællesudstillingen ALBUM2020, hvor 12 kunstnere i sensommeren 2020 sammen og hver for sig præsenterer 10 kunstværker i det offentlige rum og giver borgerne i Vejle mulighed for at se deres by med nye øjne.

Dækslerne, der dækker over Vejles kloakker, er ofte fantastiske kunstværker med antikke mønstre og figurer, som kan lede tankerne hen på orientalske mandalaer og græske udsmykninger. Men de dækker også over en mere skjult del af vores hverdag. Nemlig de meget store mængder vand, som kloakkerne skal rumme som følge af klimaforandringer. Det er trods forebyggelse en stor udfordring for kloaksystemet. Ved skybrud kan dele af byen bliver oversvømmet, når kloakkerne bliver fyldte, og dækslerne ikke længere kan holde på vandet.

Taghave 4.jpg

Taghaven