Bue Logo Til forsiden

Verdensrummet

I Verdensrummet er der fokus på FN´s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Du kan dykke ned i hvert enkelt mål og få uddybende oplysninger. Alle udstillinger i rummet, er også sat i relation til verdensmålene.

Det er et rum til fordybelse, til at tage en lille pause i siddemøblerne og til at gå på opdagelse i de skiftende udstillinger.

 

 

 

 

Vandet kommer! Sådan bremser vi det

Vejle er et af de steder i Danmark, der er i størst fare for at blive påvirket af oversvømmelser i fremtiden som følge af klimaændringer. Derfor er der udviklet planer og tiltag, der skal forebygge og tilpasse os klimaforandringerne. Et af de nyeste klimaprojekter kan du opleve i udstillingen ”Vandet kommer! – Sådan bremser vi det”.

I udstillingen kan du gå i et vandløb, lege med det virtuelle vand, blive klogere på biodiversitet og fritidsmuligheder i Grejs Ådal samt klappe en ko og se nærmere på dens lort og meget mere. 

Film og plancher giver indblik i, hvordan vandet konkret holdes tilbage ved hjælp af bassiner og vådområder i Grejs Ådal, så det ikke skaber oversvømmelse i Vejle by, når det regner ekstremt meget.

Klimaprojektet er stort og rummer rigtig mange positive sidegevinster, såkaldte synergieffekter, som bliver udfoldet i udstillingen:

”Det store klimaprojekt i Grejs Ådal skal redde Vejle by fra oversvømmelser i fremtiden. Derfor bremser vi vandet fra Grejs Å, så det ikke oversvømmer Vejle ved kraftig regn. Samtidig skaber projektet en masse synergieffekter, hvor vi tilbageholder næringsstoffer, styrker biodiversiteten, naturen og oplevelserne i området”, fortæller Henriette Lang Sørensen fra Natur & Udeliv, projektleder på klimaprojektet.

 

 

Tag med ind i regnskoven

I udstillingen ”Tag med ind i regnskoven” giver vi et lille indblik i dagligdagen for den oprindelige befolkning i den bolivianske regnskov. Om deres udfordringer med klimaforandringer, skovbrande og deres forsøg på at udnytte regnskoven på en bæredygtig måde.

Det sker gennem film, farvestålende plancher og hjembragte genstande og produkter fra regnskoven.

030A9753_DxO 2-1.jpg Roer Vand Stop Lille Vejlgrejsjelling 4 DSC05993

Verdensrummet