Bue Logo Til forsiden

Verdensrummet

I Verdensrummet er der fokus på FN´s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Du kan dykke ned i hvert enkelt mål og få uddybende oplysninger. Alle udstillinger i rummet, er også sat i relation til verdensmålene.

Det er et rum til fordybelse, til at tage en lille pause i siddemøblerne og til at gå på opdagelse i de skiftende udstillinger.

Sund Vejle Fjord

Lige nu kan du få indblik i sundhedstilstanden i Vejle Fjord i udstillingen ”Sund Vejle Fjord”, der fortæller om projektet Sund Vejle Fjord.

Projektet skal i løbet af de næste 5 år være med til at genoprette havmiljøet i den inderste del af fjorden, der ikke har det så godt.  Det gøres bl.a. ved at lave muslingebanker, plante ålegræs, etablere stenrev og opfiske de mange krabber, der er kommet på grund af ubalance i det økologiske system.

Der er også mulighed for selv at ”hjælpe” fjorden ved at fiske krabber i et lille bassin. Hvis du har mod på selv at fiske krabber i fjorden, kan du lave en dejlig krabbebisque og få opskriften på den i udstillingen.

 

Tag med ind i regnskoven

I udstillingen ”Tag med ind i regnskoven” giver vi et lille indblik i dagligdagen for den oprindelige befolkning i den bolivianske regnskov. Om deres udfordringer med klimaforandringer, skovbrande og deres forsøg på at udnytte regnskoven på en bæredygtig måde.

Det sker gennem film, farvestålende plancher og hjembragte genstande og produkter fra regnskoven.

Virtual Reality fotografen Jakob Brus har i samarbejde med DANIDA besøgt Chiquitanos folket, der lever i den lille landsby Limoncito inde i regnskoven. Det er der kommet en VR-film ud af, som skal ses gennem VR briller.

På den måde får man oplevelsen af at være der selv, midt i landsbyen, da filmen viser et 360 grader panorama.

030A9753_DxO 2-1.jpg 030A4464 Eco DSC05993

Verdensrummet