Bue Logo Til forsiden

For 7.-10. klassetrin

oekolariet_grundskole_stort.jpg

Robotprogrammør 2 er Økolariets programmeringstilbud til eleverne i overbygningen.

Robotter indgår i en eller anden form i vores hverdag, og ofte uden at vi tænker nærmere over det. Men hvad er en robot egentlig, og hvor meget ved børn og unge egentlig om, hvad robotter kan bruges til?

I dette undervisningsforløb sætter vi fokus på robotter og bæredygtighed.

I vores introduktion til forløbet taler vi bl.a. om definitioner og begreber, der knytter sig til robotter. Vi ser på om robotter er bæredygtige og om de kan løse opgaver for os og hjælpe os til at bliver mere bæredygtige i vores hverdag. I undervisningslokalet ser vi på, hvad det er, der får robotten til at virke. Derefter går vi i gang med programmering af Økolariets LEGO-EV3-robotter. Her skal robotterne programmeres til at løse opgaver der bl.a kan afhjælpe vores problematik med plast i havet.

Besøget i Økolariet kan ligge alene som en løsrevet oplevelse, men vi anbefaler, at det bruges som supplement til et relevant emne. 

Læs mere om robotter her

Forløbet i Økolariet tager ca. 2½ time og består af:

  • Velkomst og intro (30 min.)
  • Kort besøg i udstillingen (25 min.)
  • Spisepause (20 min.)
  • Programmering af Økolariets LEGO-EV3-robotter (60 min.)
  • Afslutning (15 min.)

Vi forventer...
Økolariet forventer, at lærere og undervisere, der ledsager en klasse/gruppe, deltager aktivt under opholdet og tager ansvaret for klassens/gruppens færdsel og adfærd under besøget.

Pris
Dette undervisningsforløb koster 1000 kr. For skolegrupper fra Vejle Kommune er forløbet gratis.

Book forløbet her

Afbestillingsgebyr:
For at sikre at så mange som muligt kan få glæde af Økolariets undervisningstilbud, opkræver vi et gebyr på 400 kr. ved udeblivelse eller afbestilling mindre end 7 dage før et forløb.