Bue Logo Til forsiden

Tang som mad

tang.jpg

I Danmark er tang i maden forholdsvis nyt. Vi kender det hovedsagelig fra sushi, men i store dele af verden er tang en almindelig fødevare, især i Sydøstasien, Island, Irland og Frankrig. Der findes 8000 forskellige tangarter i verden, hvoraf omkring 70 arter benyttes som spisetang i større mængder.

Tang har utallige anvendelsesmuligheder i køkkenet og kan bruges både frisk og tørret. Frisk tang er godt til supper, salater, stuvninger og sammenkogte retter, mens tørret tang er godt i brød, pasta og krydderiblandinger. Der udvikles løbende nye fødevarer med tang f.eks. tangøl, tangsennep, tangpesto og tangchips.

Tang eller tangekstrakt indgår allerede i mange fødevarer, uden at vi tænker over det bl.a. i tandpasta, buddingpulver, is, flødepulver og ost. Alginat er et fortykkelsesmiddel til fødevarer, som laves af sukkertang, palmetang og buletang og indgår allerede i mange danske fødevarer. Langs Norges vestkyst høstes der årligt 160.000 tons palmetang og 30.000 tons buletang.

Tang som mad

Vi spiser gerne tang i form af bl.a. sushi.