

Det ser måske ikke ud af meget, når man smider en agurk ud, der er blevet for gammel, men det løber op i enorme mængder mad. I Danmark smides der 700.000 tons mad ud hvert år. Heraf udgør de danske husholdninger 260.000 tons.
Her ses årligt madspild pr. person i forhold til husstandens størrelse
1 prs. 98 kg.
2 prs. 65 kg.
3 prs. 67 kg.
4 prs. 57 kg.
5 prs. 46 kg.
6 prs. 52 kg.
Madspild mærkes også på pengepungen - beregninger viser at danske familier i gennemsnit mister 10.000 kr. om året i madspild.
Madspild på globalt plan
I de industrialiserede lande vurderes madspild til at udgøre 40% af den producerede mad og spildet sker primært i detailhandlen og i husholdningen. I ulandene er madspildet også på 40%, men her sker tabet primært i produktionen grundet dårlig infrastruktur og produktionsforhold. Det kræver derfor forskellige tiltag at begrænse madspild i hhv. indistrialiserede lande og i ulande. I ulandene kræver det udvikling af deres landbrug, infrastruktur og fødevarehåndtering, mens det i industrialiserede lande kræver ændrede vaner hos forbrugerne og detailhandlen. Det er derfor vigtigt at vi som forbrugere tager aktiv stilling til problemerne med madspild.
Det er vigtigt at forbrugerne tager aktivt stilling til problemerne med madspild.