Bue Logo Til forsiden

Råstoffer i hverdagen

Topbanner (1).gif

Vi er alle afhængige af jordens mineralske råstoffer, og gennem historien har udvinding af mineraler gjort os i stand til hele tiden at forbedre vores levestandard. 

Lige fra stenalderen og igennem bronze- og jernalderen beskriver vi de tidlige samfund ud fra deres brug af mineraler. I dag tager vi udviklingen af vores levestandard for givet. Vi forventer hele tiden forbedringer inden for transport og teknologi, økonomisk overkommelige boliger af høj kvalitet og en bedre sundhedssektor og vores efterspørgsel efter forbrugsvarer stiger konstant. Det skaber et kæmpe behov for hele tiden at finde, udvinde og bearbejde et væld af mineraler.

Din hverdag
Mineralske råstoffer indgår i alle de ting, vi omgiver os med og i de fleste af de ting, vi foretager os i hverdagen: maden vi spiser, de hjem vi lever i, det arbejde vi udfører, den energi vi forbruger, måden vi rejser og kommunikere med andre på og meget andet. 

I menuen til højre kan du finde eksempler på hvordan mineralske råstoffer bruges i Energi, Transport, Mad og Drike, Konstruktion og Byggeri samt Teknologi og kommunikation.

Råstoffer i din hverdag

Klik på billederne for stort format

Mad Og DrikkeEnergiKonstruktion Og ByggeriTransportTeknologi Og Kommunikation