Bue Logo Til forsiden

Klimaforandringer og fremtidens råstoffer

Topbanner (2).gif

Det koster rigtig meget at fragte råstoffer i form af mineralkoncentrat fra en mine og videre til et smelteværk, der måske ligger et helt andet sted i verden. Derfor forsøger mineselskaberne at gøre det så billigt som muligt ved at sørge for den kortest mulige transport. 

Skib

Hvis klimaforandringer en dag gør det muligt i stor skala at sejle med skibe lastet med råstoffer i det, man kalder Nordøstpassagen, vil sejlruterne mellem fx Europa og Asien blive meget kortere. Meget store områder i Arktis vil også blive særdeles interessante for mineindustrien, da udgifter til transport af råstoffer fra Grønland til Asien dermed vil blive væsentlig lavere, end ved de traditionelle sejlruter enten gennem Suezkanalen eller Panamakanalen. 

 

Nordvest
Klimaforandringer gør det allerede i dag muligt at sejle med skibe lastet med råstoffer i det, man kalder Nordøstpassagen, og det gør sejlruterne mellem fx Europa og Asien blive meget kortere. Hvis Grønland får alvor får gang i udvinding af råstoffer, vil Nordøstpassagen gøre meget store områder i Arktis særdeles interessante for mineindustrien, da udgifter til transport af råstoffer fra Grønland til Asien dermed vil blive væsentlig lavere, end ved de traditionelle sejlruter enten gennem Suezkanalen eller Panamakanalen.