Bue Logo Til forsiden

Inspirationsmateriale niveau 1

oekolariet_viden-om_billede.jpg

Niveau 1 indeholder disse fem emner (kapitler):

Du kan selv orientere dig i materialet og vælge netop de informationer og aktiviteter, der passer til dig. Men du kan også lade din lærer vælge de sider, der er relevante for dig og din klasse. Man kan sagtens blande forsøg fra de to niveauer!!


Hvert kapitel starter med en kort gennemgang af det givne emneområde – med forklaringer og eksempler.
Derefter følger op til fire forslag til eksperimenter/aktiviteter, der yderligere belyser et eller flere af de nævnte eksempler.

Hvert kapitel afsluttes med forslag til andre veje til at forstå netop disse sammenhænge og spørgsmål. Herunder er der også links til hjemmesider, hvor du kan finde yderligere viden og inspiration.

Da kapitlerne for de to niveauer parvis passer sammen, opfordrer vi dig til selv at orientere dig i materialet og vælge netop de informationer og aktiviteter, der passer til dig. Men du kan også lade din lærer vælge de sider, der er relevante for dig og din klasse.

Brug idekataloget til at finde relevant inspiration, viden og gode ideer til dit arbejde.

Gennemfør helst flere af de foreslåede eksperimenter. Eller find selv på andre aktiviteter, der kan hjælpe dig til at løse et konkret problem i hverdagen.

Prøv herefter at fremstille en model af din maskine/robot. Husk din FixObot skal være en nyttig maskine/robot, der kan udføre et nyttigt arbejde inde eller ude – og så må den ikke bruge alt for meget energi eller skade vores miljø!

I printversionerne, som kan downloades fra hjemmesiden er de to niveauer desuden udstyret med hver sin farve - niveau 1 er grøn og niveau 2 er blå.

Inspirationsmaterialet findes i to niveauer:

De to niveauer adskiller sig i sværhedsgrad, således at niveau 2 er det sværeste. Du kan vælge niveau i menuen til venstre, og under hvert af de to niveauer kan du gå ind i idekatalogets fem emneområder for at finde relevant viden og gode ideer til dit arbejde.