Bue Logo Til forsiden

Danish Aerospace Company A/S

rumteknologi.jpg

Danish Aerospace Company A/S blev etableret i 1988 af Innovision A/S i Odense og Rigshospitalet i København. Formålet med laboratoriet er at gennemføre fysiologisk grundforskning inden for rumfartsområdet. 

Forskning i rummet
Danske forskere inden for fysiologi og medicin vil benytte den internationale rumstationen til at undersøge, hvorledes
tyngdekraften påvirker menneskekroppen. I vægtløshed vil blodet ikke blive trukket ned i benene men hele tiden være forskudt op mod hjerte og hoved. Ved at sammenligne målinger opnået på Jorden med målinger foretaget på astronauter i rummet, vil vi bedre kunne forstå, hvordan blodtrykket reguleres i dagligdagen, og hvilken rolle tyngdekraften spiller.

Forsøg på Den Internationale Rumstation
Forskere fra DAMEC har gennemført eksperimenter på den amerikanske rumfærge i 1993 og på den russiske rumstation Mir i 1996-97. Endvidere har Danish Aerospace Company A/S fået udvalgt 3 medicinske forsøg til gennemførelse på Den Internationale Rumstation. Danish Aerospace Company A/S har en kontraktafdeling som står for medicinske undersøgelser af ESAastronauter, formidling af rummedicinsk viden, astronauttræning etc.

Projekter
Danish Aerospace Company A/S har bygget medicinske måleapparater, som har været anvendt på de amerikanske rumfærger, har udviklet procedurer til brug på Mir og har indrettet -80° frysere, som skal bruges på Den Internationale Rumstation. 

www.danishaerospace.com

Danish Aerospace Company A/S

Danish Aerospace Company A/S