Bue Logo Til forsiden

Flux A/S

rumteknologi.jpg

Oekolariet _flux

Flux blev etableret i 1981, og er i dag en en førende udvikler og producent af induktive komponenter (fx elektromagneter) og power-løsninger til bl.a. industriel elektronik, telekommunikationsudstyr, vedvarende energi, medicinske apparater, fly, satellitter og løfteraketter. FLUX er en privatejet virksomhed, der har eksisteret i over 30 år. FLUX har 70 ansatte i Asnæs, Danmark og 230 ansatte i Bangkok, Thailand.

Samarbejdspartnere
Aktiviteten startede gennem underleverancer til Alcatel Space i Danmark, efter mange års samarbejde til fly-elektronik, og siden har Flux gennem en målrettet fokusering på området udviklet sig til en kompetent samarbejdspartner for en række af verdens førende rumfartsvirksomheder, herunder:

  • Alcatel Space i Belgien, Danmark
  • Frankrig og Norge
  • Astrium i Spanien og Tyskland
  • Mitsubishi Electric Corporation i Japan
  • Saab Ericsson Space Sverige 


Flux er storleverandør til den internationale rumindustri. De har leveret mere end 120.000 komponenter til mere end 100 missioner opsendt fra Europa, Asien og USA.

www.flux.dk

Den 26. november 2011 blev FLUX komponenter endnu enggang opsendt. Denne gang mod Mars som en del af NASA’s fartøj Curiosity. opsendelsen skete fra Kennedy Space Center, USA med forventet ankomst til Mars august 2012. I alt fem forskellige FLUX komponenter er monteret i Curiosity’s Rover Environmental Monitoring Station (REMS), som skal monitorere vindhastighed og -retning, lufttemperatur og -fugtighed samt overfladetemperatur på Mars.